Un dels millors humoristes gràfics (sinó el millor) que hi ha a Catalunya és Albert Monteys. El dibuixant va ser durant cinc anys el director de la revista El Jueves, on també regalava als lectors una joia, la sèrie 'Para tí, que eres joven', entre d'altres demostracions del seu immens talent per a la historieta i l'humor. Per no parlar de l'excel·lent novel·la gràfica de recent publicació, ¡Universo!.

albert monteys

Albert Monteys (wikipedia)

para ti

universo

Monteys acaba de fer públic a les xarxes socials una desagradable topada que ha patit el seu fill adolescent amb uns Mossos d'Esquadra al barri de Barcelona de Ciutat Vella. Segons explica, aquest matí uns agents han aturat el noi, de 17 anys, mentre anava pel carrer. "Li han buidat la bossa a terra de males maneres i després l'han engegat sense disculpar-se. És el tercer incident aquest any". Ell mateix lamenta determinades (i repetides) actuacions de les forces de seguretat sense entendre ben bé el per què, ni quin és el protocol ni a què és degut aquest excés d'"agressivitat":

Uns fets lamentables que haurien de revisar-se perquè no tornin a passar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat