Comença a ser una cançoneta que ja s'està repetint massa vegades. Que la gent es queixi pel que vulgui, faltaria més. Però sí que demanaríem que en les diferents protestes que corren pel territori espanyol, deixen tranquil·la Catalunya i els comentariets condescendents i amb sorneta. Va passar amb l’alcalde popular d’Arquillos (Jaén), Miguel Ángel Manrique Peinado, queixant-se per les càrregues policials dient que “Lo que no han tenido el valor de hacer en Catalunya, lo están haciendo aquí”.

Va passar amb un altre manifestant fent un discurs carregat d'ira per la, segons ell, mà tova contra els catalans i mà dura contra els extremenys:

I ha tornat a passar. Les protestes entre els agricultors i els ramaders continuen. Aquesta setmana, col·lapsant carreteres i protestant per la seva situació, demanant uns preus i unes rendes dignes. Tallades arreu d'Extremadura sota el control de la Guàrdia Civil. Queixes, proclames i crits. I, a que no ho endevinarien mai?: noves mencions a Catalunya. I això que estan molt lluny. I això que les protestes d'un lloc i d'un altre no tenen res a veure. Però atonyinar Catalunya surt gratis. Escriuen a El confidencial que "los agricultores no mostraban ningún interés en desbloquear la vía. Había más de 200 tractores invadiendo ambos sentidos y varios kilómetros de retención".

agricultors extremenys2

TVE

“No quieren moverse”, relaten que li van dir al cap de l'operatiu policial. “Pues tengo a dos unidades esperando, hay que abrir paso”, va respondre aquest. I què li van dir els agricultors extremenys?: "¡Esto no es Cataluña! Aquí no queremos palos”... Què ocurrent. Explica el citat mitjà que "los manifestantes extremeños se acordaron mucho durante sus protestas de los manifestantes catalanes que cortan calles y carreteras, aunque unos y otros habitan en mundos opuestos".

És penós veure com fins i tot en situacions tan complicades com les que estan vivint, defensant els seus drets, encara tinguin dins el verí anticatalà que els han inoculat les proclames de la caverna. Així anem.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat