Durant anys, la reina Letícia ha exercit un control gairebé obsessiu sobre la princesa Elionor, influint cada aspecte de la seva vida, des dels menús escolars fins a les relacions interpersonals. Tanmateix, aquesta dinàmica de domini ha patit un gir radical. Ara, Elionor, ja major d'edat, cerca independència i distància de la seva mare, especialment després de les revelacions sobre les presumptes infidelitats de Letícia al rei Felip VI. La relació mare-filla ha patit un distanciament notable, amb Letícia enfrontant les conseqüències de les seves accions i Elionor esperant respostes. La futura reina continua sense entendre que la seva mare estigués a punt de deixar-ho tot, incloses les seves filles, per anar-se'n a viure els Estats Units i començar una nova vida amb Jaime del Burgo.

El canvi en la dinàmica familiar es reflecteix en les visites d'Elionor a Zarzuela, que han disminuït considerablement. La princesa prefereix passar temps a Saragossa amb els seus companys cadets, distanciant-se de l'atmosfera carregada de tensions en la residència real. La seva presència a Madrid es redueix a esdeveniments institucionals, i quan no està en ells busca activitats independents per ocupar el seu temps lliure.

Leonor i el seu mòbil Instagram
Elionor i el seu mòbil Instagram

La reina Letícia perd el control sobre la princesa Elionor

La vida social d'Elionor ha experimentat una transformació notable. Per això és comú veure-la sortint de festa amb els seus amics de tota la vida i els seus companys de l'Acadèmia. Amb aquests últims sol anar-se'n gairebé cada cap de setmana a la zona universitària de Saragossa, on ha estat vista realitzant activitats impensables fa uns mesos. Per exemple, beure's un vodka amb llimona o fumant cigarrets electrònics.

De fet, això últim va preocupar profundament la reina Letícia, declarada antitabac i abstèmia. Tant que fins i tot es va plantejar anar a Saragossa a demanar-li explicacions, doncs és una faceta de la qual la seva mare no tenia constància.

Leonor festa Telecinco
Leonor festa Telecinco

Els alts càrrecs de Zarzuela recomanen a Letícia no anar a Saragossa

Tot i això, des de la seu de la monarquia, es prefereix mantenir una separació entre mare i filla en termes públics. D'una banda, la Casa Reial busca evitar que es percebi Elionor com a dependent de Letícia i la seva influència dominant. És clar que ni Elionor se sent còmoda amb aquesta dinàmica, ni la institució monàrquica vol perpetuar la imatge d'una mare controladora i una filla subjugada. D'altra banda, es busca desvincular la imatge deteriorada de Letícia de la de la princesa Elionor després de l'escàndol protagonitzat per Del Burgo. En aquest sentit, s'entén que Letícia representa el passat, mentre que Elionor és el futur, i és vital mantenir la seva reputació intacta per assegurar la continuïtat de la monarquia.

És per això que Zarzuela ha va intervenir per frenar Letícia quan va voler anar a parlar amb ella. I no és l'única ocasió en què han dissuadit la consort. I el cert és que fa setmanes que a Letícia no se li veu per allà.