El focus d'atenció de l'últim cap de setmana es va centrar en Joan Carles I. Els mitjans de comunicació es van congregar a l'església per capturar imatges de l'exmonarca. Encara que a la Missa de Pasqua als Emirats Àrabs se'l va veure en cadira de rodes i amb un aspecte deteriorat, per al casament de l'alcalde de Madrid, sembla haver passat per un procés de millora en la seva imatge. El seu metge personal li va prescriure diversos medicaments per pal·liar el dolor i permetre-li assistir a l'esdeveniment amb l'ajuda d'un bastó. Joan Carles no vol que a Espanya se'l percebi com un rei derrotat.

L'emèrit viatja a Espanya amb freqüència i comoditat, ja no està obligat a sol·licitar permís a Felip. En no ostentar cap càrrec oficial, gaudeix de total llibertat. L'últim any, Joan Carles ha realitzat fins a set visites al seu país, almenys en públic. Aquesta vegada, ja n'ha fet dos. La seva última aparició va ser en el casament de José Luis Martínez Almeida. Encara que va dubtar si acceptar la invitació, com que no forma part de la institució monàrquica, ho va poder fer sense complicacions, sobretot perquè és cosí de l'àvia de Teresa Urquijo. A més, acceptar la invitació li permetria fer malbé la imatge de Letícia.

Froilan Juan Carlos GTRES
Froilan Joan Carles GTRES

Joan Carles es va quedar el cap de setmana a Zarzuela

La relació entre Joan Carles i Letícia ha estat tensa des de fa temps. L'emèrit mai no va voler que l'esposa del seu fill es convertís en reina, ni si més no volia que es casessin. Sempre l'ha marginat i tractat amb menyspreu pel seu origen plebeu. En els últims anys, Letícia ha estat qui ha neutralitzat els errors de l'emèrit, deixant-lo en una posició de desavantatge. Aquest la considera responsable de tots els seus infortunis.

Joan Carles I en el casament d'Almeida
Joan Carles I en el casament d'Almeida

Joan Carles ha tornat a Madrid amb una actitud renovada. Letícia ha perdut el seu poder i ara ell pot prendre represàlies, tal com havia planejat durant anys. La situació s'ha invertit: Felip reprèn el control de la institució després de permetre que la seva esposa prengués totes les decisions. A més, permet al seu pare visitar Espanya lliurement, fins i tot li permet quedar-se a la capital i visitar Zarzuela, el palau on va residir fins al seu exili l'agost de 2020.

Diumenge passat es va organitzar un dinar en Zarzuela en honor a Joan Carles. L'emèrit es va quedar tot el cap de setmana ja que s'espera la seva presència en la missa funeral de Gómez-Acebo dilluns. Va tenir l'oportunitat de reunir-se amb Leonor, Sofia i tota la família, malgrat l'evident incomoditat de Letícia, que estava furiós. Joan Carles va aconseguir humiliar públicament la seva nora davant la família i el personal de Zarzuela, que van rebre la seva presència amb entusiasme.