Aquest any ha estat totalment diferent per a Felipe i Letizia. És la primera vegada que cap de les seves dues filles no viu en Zarzuela amb ells. Les adolescents van volar del niu als seus 16 anys. Els reis volien que les seves filles tinguessin les mateixes oportunitats, per això la infanta Sofia realitza els seus estudis de batxillerat internacional al prestigiós internat de Gal·les on va estudiar Leonor. Just ha coincidit amb la formació militar de la princesa. L'any passat, el monarca va confessar que la vida sense elles s'havia tornat massa avorrida.

Des que Leonor i Sofia viuen fora de casa, Felip VI i Letizia han continuat amb les seves respectives vides per separat. Sembla que ja no volen fingir més temps, sense la presència de les joves no és necessari. En els últims mesos, el rei ha passat gairebé tots els caps de setmana fora de casa, ja sigui per un compromís institucional o simplement per un pla de lleure amb els seus amics, amb els quals ha recuperat la connexió.

Felipe Letizia Vanity Fair
Felipe Letizia Vanity Fair

Leonor i Sofia no volen viure amb Letizia i Felipe, mal ambient

Després de 10 mesos sols, Felipe i Letizia s'hauran d'enfrontar a una situació nova. La infanta Sofia ja ha tornat a Zarzuela després d'aprovar amb èxit el primer curs de batxillerat internacional a Gal·les. No tornarà a les classes fins a finals del mes d'agost. Estarà dos mesos a palau, també a Marivent i de vacances amb els seus progenitors. El temps de Leonor serà una mica més curt, però també ha donat per conclosa la seva formació militar amb l'exèrcit de terra. Tornarà el 15 d'agost a Pontevedra.

Letizia i Felipe funeral
Letizia i Felipe funeral

Leonor i Sofia tenien moltes ganes de sortir de Zarzuela, ja que la relació entre els seus pares s'havia tornat insostenible. Les discussions eren el pa de cada dia, fins i tot la princesa i la infanta els havien recomanat divorciar-se, però això seria un escàndol per a la corona espanyola.

Segons Pilar Eyre, Felipe i Letizia haurien trencat el seu matrimoni des de fa anys i haurien seguit l'exemple de Juan Carlos i Sofia, el cessament de la convivència.

Des de fa temps, fonts properes a Zarzuela informen que Letizia i Felipe ja no viuen junts. Són al mateix recinte però en edificis separats. La reina es va anar un temps a l'edifici limítrof del palau, on normalment es fan les recepcions pels seus grans salons, però és el rei qui s'ha marxat amb la seva mare la reina Sofia i ella ha tornat al Pavelló del Príncep, on viuen Leonor i Sofia quan estan de vacances. Un embolic de família.