Qui és darrere de la campanya de desprestigi contra Letizia? La reina ha perdut tot el poder en la institució. Sempre ha volgut tenir tot baix control, però en aquesta ocasió se li ha escapat. La monarca es queda relegada a un segon pla, al paper de reina consort, com la reina Sofia durant les seves gairebé quatre dècades de regnat. Felipe és el gran protagonista. En tots els actes institucionals des del mes de desembre porta la veu cantant, ella només és la seva ombra. Fins i tot ha perdut molta força en la institució. La reina Sofia continua amb el seu paper d'emèrita, encara que s'ha parlat de la seva jubilació no vol deixar-lo, el seu desig és morir a la corona. Aquesta setmana es troba en un viatge a Polònia. D'altra banda, Leonor i Sofia comencen a tenir més força. La princesa es prepara per ser la futura reina d'Espanya i substituir a Letizia amb èxit, ja ha presidit diversos actes en solitari o en companyia dels seus pares.

Però no és l'única, el següent pas de Casa Reial ha estat donar força a la infanta Sofia per treure ja tots els actes a Letizia. L'últim mes no ha tingut ni un sol acte en solitari, sempre amb Felipe.

Letizia asseguda Màxima Guillermo Felipe EFE
Letizia asseguda Màxima Guillermo Felipe EFE

Leonor i Sofia eliminen la seva mare de la institució

El proper 29 d'abril, la infanta Sofia debutarà en solitari en un acte institucional. Sofia serà l'encarregada de repartir els premis del nou concurs de fotografia convocats per Patrimoni Nacional que portarà el seu nom. Debutarà amb 17 anys, no obstant això, la seva germana Leonor va debutar més primerenc, als 15 anys, presidint l'acte de commemoració del 30 aniversari de l'Institut Cervantes a la seva seu de Madrid.

Patrimoni Nacional va ser qui va anunciar aquest dijous la convocatòria del certamen 'Objectiu Patrimoni. Concurs de Fotografia Infanta Sofia', els guanyadors del qual es donaran a conèixer l'octubre d'aquest any 2024.

"La infanta Sofia, com a membre més jove de la Casa Reial, a què la institució està lligada, apadrina el concurs i serà l'encarregada de lliurar els premis," ha informat Patrimoni Nacional.

S'apropa el final de Letizia i tot està preparat per a això.

Felipe Letizia Guillermo Máxima EFE
Felipe Letizia Guillermo Máxima EFE