Felip i Letícia ja no tenen cap tipus de relació. Encara que sembla que sigui una cosa nova, el matrimoni està trencat des de finals de 2012, això ho asseguren les persones del seu entorn que els coneixen molt bé. I és que els reis van patir una important crisi en aquella època. Es creia que era fruit de la situació de la corona, amb les malifetes de Joan Carles i el cas Nóos, però això mai no hauria fet que se separessin, havia de ser una mica més fort. I justament fa uns mesos es destapava el secret més gran de Zarzuela. La reina havia estat infidel al rei amb Jaime del Burgo, el seu últim ex, durant diversos anys. Va ser Joan Carles, qui en sospitar de Letícia va demanar al CNI que se la investigués. I efectivament, es veia amb un altre. La mare d'Elionor i Sofia es veia sobrepassada per la situació i tenia pensat en abandonar la corona i formar una família.

Felipe i Letizia mirada
Felip i Letícia mirada

Durant aquests anys Felip i Letícia han fet vides separades. No dormen a la mateixa habitació i ja ni tan sols al mateix edifici. La reina es va instal·lar a l'edifici limítrof al palau de la Zarzuela pels seus amplis salons, és allà on es realitzen la majoria de recepcions. No volen ni creuar-se. Des que Elionor i Sofia no viuen a palau la convivència s'ha fet insostenible.

Felip i Letícia són de dos mons totalment oposats

Els reis són de mons totalment oposats, per això encara hi ha persones que no saben ni com van arribar a casar-se. Letícia sempre ha odiat tot el que representi el cognom Borbó. No comparteix ni una sola afició amb el seu marit. Mai no se l'ha vist participar en una regata ni esquiant. Ni dona suport al monarca a la Copa de Vela a Mallorca ni l'acompanya amb els seus amics a Baqueira.

Felipe i Letizia amb Guillermo i Máxima
Felip i Letícia amb Guillem i Màxima

I aquest és un altre problema del matrimoni. Tampoc no s'avenen amb els seus amics. En la mesura possible, Letícia ha intentat evitar els amics de Felip, com Álvaro Fuster. Li'n queden molt pocs perquè la reina s'ha encarregat personalment d'eliminar-los del seu costat. Però és que al pare de Elionor i Sofia tampoc no li agraden les amigues d'ella, on destaca la periodista i presentadora Sonsoles Ónega. El món del periodisme i la comunicació mai no ha anat de la mà. A més, a Felip no li agrada ballar ni sortir de festa. És més tranquil.

A partir d'ara ambdós segueixen el seu propi camí, ell amb els seus i ella amb les seves. Només coincideixen en els actes institucionals.