L'episodi de problemes de salut de la reina emèrita Sofia té molt preocupats els seus fills i pròxims. La mare de Felip VI va ingressar d'urgència a la Clínica Ruber de Madrid dimarts passat, tres dies després d'assistir al casament de José Luis Martínez-Almeida, després d'haver patit un quadre d'infecció al tracte urinari. Tanmateix, algunes fonts assenyalen que aquest contratemps de salut hauria anat més enllà del que expliquen des de Zarzuela.

Encara que no presenta un estat de salut tan deteriorat com el de Joan Carles I, la reina Sofia també ha patit les xacres de l'edat en els últims anys, accentuats pels disgustos que li han estat donant els seus fills i el seu marit. I en aquest sentit, un dels deterioraments que ha mostrat té a veure amb la memòria. No estem parlant de res greu, però sí d'algunes pèrdues de memòria que no passen desapercebudes en el seu entorn.

La reina Sofia i Irene de Grècia
La reina Sofia i Irene de Grècia

La infecció de la reina Sofia hauria anat més enllà

Un problema que podria haver-se vist agreujat després de patir la infecció d'orina. Segons apunten els experts, una infecció d'orina no tractada des del primer moment a aquestes edats, pot desembocar en l'aparició d'episodis de senilitat. I això és el que s'hauria donat en la reina Sofia i estaria ocultant Zarzuela.

Per això està passant tants dies a l'hospital i no han mobilitzat un equip mèdic a Zarzuela. Els doctors preferirien mantenir-la a l'hospital fins a una evolució totalment favorable i la desaparició de qualsevol problema derivat de la infecció d'orina. I és que al marge de l'estat senil, si no es tracta a temps, l'episodi pot acabar en la mort del pacient.

Joan Carles I passa de visitar la seva dona

Mentrestant, la reina Sofia ha rebut la visita del seu fill Felip VI i la seva nora Letícia, que es van desplaçar a la Clínica Ruber aquest dijous a la tarda després de presidir al matí la cerimònia del lliurament dels Premis Nacionals d'Innovació i Disseny 2023 que va tenir lloc a Las Palmas. De fet, el rei Felip es va mostrar molt prudent davant de les càmeres quan li van preguntar per l'estat de la seva mare: "Està molt bé i desitjant tornar a casa, però amb calma". També va anar a veure-la la infanta Elena, sempre molt unida als seus pares.

infanta elena visita la reina sofia
infanta Elena visita la reina sofia

Qui no ha anat a veure-la ha estat el rei emèrit Joan Carles I, que va posar rumb a Suïssa quan va acabar el casament de l'alcalde de Madrid. L'exmonarca, que compta els dies que passa a Espanya per no excedir-se i continuar sense tributar al seu país com ja t'hem explicat a EnBlau, no vol gastar dies a Espanya si són per anar a veure la seva dona.