La princesa Amàlia, hereva directa de la Corona dels Països Baixos, ha estat víctima de crítiques i insults relacionats amb la seva condició física. La princesa, de només 13 anys, ha posat amb la seva família en una sessió de fotos a la neu. Alguns mitjans i usuaris de les xarxes s’han afanyat a descobrir que la princesa duia el mateix anorac que va lluir la seva mare, uns anys enrere, quan estava embarassada.

La política de la Família Reial dels Països Baixos respecte als mitjans de comunicació és molt estricta. Hi ha una agència oficial que gestiona les notícies que es poden considerar d’interès i tres vegades a l’any, quan marxen de vacances, posen per a la premsa. Això ho fan per mantenir-se tan allunyats com puguin de les càmeres.

En alguns mitjans s’ha comentat que la jove princesa Amàlia tenia un aspecte poc saludable i s’han preguntat si els pares s’havien preocupat prou de l’alimentació de la seva filla gran. A les xarxes socials es parlava de ‘la princesa amb sobrepès’, que va esdevenir trending topic.

Amàlia no ha estat l’únic membre de la reialesa europea que ha hagut d’aguantar crítiques pel seu físic. La princesa Victòria de Suècia ho va patir fa uns anys, i en poc temps va fer un gran canvi de pes. Les crítiques van ser tan dures que van acabar derivant en un trastorn alimentari.