Els Windsor són com els Borbons: classistes, endogàmics i amb un únic pànic: perdre els privilegis. Quan va néixer Archie, el primer fill del príncep Harry i la seva dona Meghan Markle, una actriu negra, mestissa, mulata, d'origen nigerià per part de mare, dos membres molt destacats de la família reial anglesa en lloc de preguntar si el nen havia nascut bé van preguntar de quin color era Archie.  Aquesta era la seva gran preocupació. Només des de la ignorància i el classisme més absoluts es pot creure que si el nen és mulat suposaria un problema pels ciutadans del Regne Unit, que tenen un primer ministre indi. No hi ha societat més barrejada que l'anglesa. Però els royals formen part de l'1% de multimilionaris, i el que temen és perdre aquest estatus. Per això els ducs de Sussex van acabar als EUA, farts d'una família tarada. El llibre Endgame de recent publicació explica bona part de les misèries, pintant els prínceps de Gal·les com el càncer dels Windsor. I revela el nom dels dos royals racistes.

Archie Meghan Harry GTRES
Archie amb els seus pares Meghan i Harry GTRES

Archie és molt blanquet, pastat al seu pare, i la identitat dels dos Windsor que van mostrar racisme en néixer no s'ha pogut revelar en l'edició anglesa del llibre per problemes legals. Però en la traducció holandesa d'Endgame i per error s'han colat aquests dos noms. Els revela Rick Evers, el Peñafiel d'Holanda, un periodista especialitzat en temes de la reialesa. I ell dona la resposta. Els dos membres més miserables de la família, els únics que es van mostrar racistes, són dos dels més importants, i no són una sorpresa: Carles III i Kate Middleton, el sogre i la cunyada que detesten Meghan. Un per negra i l'altra per por que l'eclipsi. Tots dos per classistes.

Charles Kate Middleton, GTRES
Charles III i Kate Middleton, els dolents de la pel·lícula, GTRES

Segons recull la corresponsal holandesa del diari El País, el tuit del periodista holandès revela el nom dels racistes que surt al llibre: "Fins i tot després que Meghan i Charles haguessin parlat per carta sobre un probable biaix racista inconscient dins de la família, es va revelar que el rei i la princesa de Gal·les van participar en les converses sobre Archie. Després d'això, Kate ha evitat parlar del tema amb la seva cunyada". Carles i Kate, els dolents de la pel·lícula, els ambiciosos, els temorosos de perdre el poder, els enemics de Lady Di, els que manipulen William, els que temen que una mestissa els prengui el tron de l'estima popular. La pell de Carles i Kate és negra com la seva ànima.

Carlos III Kate Middleton GTRES
Carlos III Kate Middleton GTRES

Meghan Markle va dir a Oprah Winfrey que quan estava embarassada “hi va haver converses sobre el to de pell” del fill que esperava. El seu marit va intervenir assegurant: “No compartiré mai aquesta xerrada; va ser un moment incòmode que em va sorprendre”. Després va explicar que no ho considerava un comentari “racista”, sinó un “biaix inconscient”. Meghan no va utilitzar mai la paraula racisme per descriure el que ha passat. Poc després de les seves declaracions a Oprah, el príncep Guillem, germà d'Enric i hereu al tron ​​britànic després de Carles III, va ser preguntat en públic sobre si la família era racista: "Aquesta família no és racista ni de lluny”. Dime de qué presumes...

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!