Victoria Federica continua ignorant les normes. La filla de la infanta Elena no n’aprèn, i després d’haver estat enxampada en una festa clandestina, sense mascaretes ni distància de seguretat, a l’exclusiu barri de Salamanca de Madrid durant el primer cap de setmana d’estat d’alarma a la ciutat, ara torna a saltar-se les restriccions: de nou sense mascareta ni distància de seguretat, fumant al carrer amb un amic, passant-se entre ells els telèfons mòbils i amb alguna abraçada inclosa. Aquesta vegada, mentre les càmeres d’Europa Press gravaven i feien fotos. Els serveis informatius d’Antena 3 tenen un dels vídeos:

Victoria Federica Antena 3

Victoria Federica 2 Antena 3

Victoria Federica passa de les mesures sanitàries: sense mascareta ni distància de seguretat, fumant al carrer amb un amic i alguna abraçada inclosa | Antena 3

Des que va començar la pandèmia de la Covid-19, Victoria Federica no s’ha estat d’evidenciar reiteradament que passa de les mesures sanitàries. Al març va abandonar Madrid durant el confinament i va marxar a un poble d’Andalusia amb el nòvio, el DJ Jorge Bárcenas; poques setmanes més tard es deixava veure en una perruqueria saltant-se les regles un altre cop; i darrerament se l’ha vist a la sortida de la universitat on estudia a la capital espanyola, rodejada de companys sense dur ni tan sols la mascareta. Sense oblidar la controvertida farra cayetana de principis d’octubre. Després d’enregistrar com incomplia la normativa per enèsima vegada, una periodista l’ha abordat, a les portes d’un restaurant (a Madrid no han tancat com a Catalunya), per demanar-li explicacions sobre el seu comportament: “Se comenta mucho que se te ha visto en la Universidad, saludando a tus amigos, sin mascarilla, saltándote las normas de seguridad... ¿qué tienes que decir al respecto?”. Res de res. La petita dels Marichalar fuig de les càmeres, puja a un cotxe i marxa.

Victoria Federica

Victoria Federica marxa quan una periodista li demana explicacions pel seu comportament | Europa Press

En plena segona onada de la pandèmia, amb un estat d’alarma que el govern de Pedro Sánchez vol allargar fins al maig i amb la possibilitat d’un nou confinament, Victoria Federica és clarament un dels models a no seguir. La neboda de Felip i Letícia se salta les normes anticovid, però els seus actes continuen sense tenir conseqüències. Nul·la exemplaritat d’un dels membres de la família dels reis d’Espanya, que de moment prefereixen mirar cap a una altra banda. Des de la Casa Reial, silenci absolut pel que fa el semenfotisme sanitari de l’aristòcrata.