Per tots és coneguda la història d'amor entre Sofia i Juan Carlos I. Encara que mai no es va confirmar per part de Casa Reial, les insolències de l'emèrit a la seva dona eren constants. El pare de Felip VI es veia amb altres dones, i és que la seva fama de faldiller ha estat sempre en boca de tots. Ara ambdós fan vides separades, encara que no s'ha oficialitzat el seu divorci. Li hauria anat millor a la reina emèrita amb un altre home? Candidats mai no li van faltar.

La mateixa Reina Sofia va confessar que podria haver-se enamorat del rei Harald, però finalment no va succeir. "Jo sé que hi va haver molts interessos per casar-nos, es van provocar trobades, es van fer càbales... Però el resultat d'aquest aparellament forçós va ser nul", va arribar a reconèixer la Reina Sofia, a qui sembla que Harald sí li feia certa gràcia. Era conegut com "el solter d'or".

Sofía i Harlad de Noruega

Sofia i Harald / agència

Les trobades de Sofia i Harald

La seva primera trobada va tenir lloc el 1958, en un viatge dels grecs a Noruega. Allà Harald i Sofia van acaparar totes les portades després de protagonitzar un ball, però no va succeir res més. Un altre intent que els van posar amb safata va ser l'any després, en el ball que es va organitzar al castell danès de Fredensborg. La reina Federica no es donava per vençuda i va convidar l'hereu noruec a Corfú perquè passés uns dies de vacances amb ells. Allà Harald i Sofia van fer un tomb per la platja i van navegar junts. Semblava que tot estava fet, però el compromís es va frustrar per qüestions econòmiques. El rei Pau va sol·licitar al parlament hel·lè 50 milions de francs com a dot per casar la seva filla Sofia, però només se li va atorgar la meitat, així que el pare de Harald va canviar d'opinió.

Harald i Sonia Harald i Sonia / agència

Tanmateix, Harald estava enamorat d'una altra dona. Es tractava de Sonia, una noia que va conèixer en un campament quan tenien 15 anys. Els seus pares eren propietaris d'una botiga de roba per a homes a Oslo, on Sonia va treballar com a costurera, encara que després es va diplomar en disseny de moda. Quan es parlava en els mitjans d'un possible casament entre Harald i Sofia, aquest realment ja mantenia una relació amb Sonia. Ho va confessar al seu pare i aquest va esclatar. Va prendre mesures perquè aquest romanç no arribés a bon port. "No permetré que una costurera sigui reina de Noruega".

Sense pensar-s'ho dues vegades el van enviar a estudiar a Oxford perquè estigués allunyat de Sonia. Allà va estar fins a 1962. Per la seva part, la jove es va traslladar a Suïssa, on es va dir que va intentar suïcidar-se. Harald va córrer al seu costat en assabentar-se. Va deixar els seus estudis i va mantenir una relació amb ella. A més, va amenaçar el seu pare de renunciar al tron. Era la primera vegada que un monarca es casava amb una plebea. "Saps millor que ningú el que sento i millor que ningú entens el que aquest moment significa", van ser les paraules que va dirigir a Sonia després de donar-se el "sí".