La tranquil·litat que la Casa Reial va intentar transmetre sobre la salut de Kate Middleton, la princesa de Gal·les, sembla haver estat un miratge. Les últimes revelacions sobre el seu estat han esgarrifat l'opinió pública i sembrat la incertesa al Regne Unit. Kate, que va ser sotmesa a una cirurgia abdominal d'alt risc el gener passat, i posteriorment diagnosticada amb càncer, ha romàs allunyada de la mirada pública, la qual cosa ha desencadenat una onada d'especulacions i un acalorat debat sobre el seu veritable estat de salut.

Des de l'anunci de la seva retirada mediàtica per centrar-se en el seu tractament, la Casa Reial ha assegurat que Kate està responent positivament a la medicació i que el seu estat millora dia a dia. Tanmateix, aquestes declaracions optimistes no han estat suficients per apaivagar els rumors i les preocupacions que continuen creixent. Encara que Guillem, el príncep de Gal·les, insisteix que la seva esposa està "bé", la realitat sembla ser molt més complexa i ombrívola.

Una tornada impossible?

Ara bé, malgrat els esforços de la Casa Reial per mostrar una actitud positiva, la possibilitat que Kate Middleton reprengui les seves funcions públiques sembla cada vegada més remota. Els informes indiquen que, encara que el seu estat millora, no és prou estable com perquè torni a les seves responsabilitats oficials. De fet, els metges han deixat clar que la seva salut no li permetrà exercir el seu paper com abans, i és probable que mai no torni a fer-ho amb la mateixa intensitat.

La situació ha generat una gran quantitat d'especulacions i rumors. Es parla d'una possible reestructuració de les seves funcions i d'un paper més limitat en l'esfera pública. Els seguidors de la Princesa de Gal·les estan profundament preocupats pel seu benestar, i molts temen que la seva condició sigui més greu del que s'ha donat a conèixer. El cas de Kate contrasta fortament amb el del seu sogre, el rei Carles III, que també ha tingut problemes de salut però ha aconseguit tornar als seus deures oficials, encara que de forma intermitent. La diferència en la recuperació d'ambdós ha generat encara més dubtes sobre el veritable estat de Kate i la seva capacitat per reprendre la seva vida pública.

La lluita silenciosa de Kate Middleton

Des que es va fer públic el seu diagnòstic al març, Kate Middleton ha optat per portar el seu tractament en privat, lluny dels reflectors. Aquest desig d'intimitat ha estat respectat, però la falta d'informació oficial ha donat lloc a una sèrie d'especulacions sobre la seva recuperació. Segons fonts properes a la família, citades per 'US Weekly', Kate ha estat mostrant signes de recuperació en la seva vida diària. Se l'ha vist realitzant activitats quotidianes, com sortir de compres i passejar, i sembla estar involucrant-se activament en la vida dels seus fills. Tanmateix, els informes suggereixen que, encara que Kate se sent prou fort per participar en la vida familiar, la seva salut no li permet assumir les seves responsabilitats públiques. Els metges han estat clars que la seva recuperació és un procés llarg i complicat, i que qualsevol intent de tornar al seu paper oficial ha de ser acuradament avaluat.