Joan Carles confinat a Zarzuela en cadira de rodes i pànic a morir de coronavirus. Aquest panorama de soledat amb el servei, sense la dona, amants, fills i nets, assota el rei corrupte als 82 anys. Entre els pocs amics que li queden hi ha el columnista del diari El Mundo Raúl del Pozo que, als 83 anys, té pors semblants. Avui dedica l'article al virus i hi posa de ganxo el rei vell. No cal pagar ni un euro al diari unionista per llegir la cita inicial:

raul del pozo

raul del pozo EP

EP 

Escriu Del Pozo: "Hablo con el rey Juan Carlos y me aconseja resistir en la madriguera como gato panza arriba". Pot ser l'última frase que se li atribuirà en vida al rei. Els gats quan són atacats es regiren i comencen a esgarrapar amb les urpes per treure un ull, o tots dos, a l'atacant. Així se sent Joan Carles, atacat: pel virus, per alguna premsa, per la fiscalia suïssa, per Corinna, per l'opinió pública, pel seu fill Felip. Una conversa telefònica més llarga que El Mundo no desvela. Així està cert periodisme: callar sobre un fet primordial, que el cap de l'Estat va ser un corrupte mentre manava i l'actual rei n'és l'hereu. ¿Ets periodista, parles amb el rei i no expliques què t'ha dit?

Joan Carles cadira rodes EFE

EFE

La Corona cau a trossos i determinada premsa no ho vol explicar. La informació no és propietat del periodista. És del lector. I Joan Carles, un gat vell.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat