L'arribada de Joan Carles I de nou a territori espanyol sembla estar passant bastant desapercebuda per alguns mitjans. Això, a Zarzuela encanta, perquè el principal malson de Felip en assabentar-se de la notícia que el seu pare vindria a Sanxenxo no li hauria provat gens bé. Pare i fill han recuperat la relació des de la seva abraçada al cementiri de Tatoi (Grècia), però això no treu que Felip VI vagi amb quatre ulls cada vegada que JuanCar decideix trepitjar territori espanyol. L'última vegada ja va muntar el que es coneix com el show de Sanxenxo i, aquesta vegada, volia tenir el seu pare controlat. De moment ho està aconseguint: Joan Carles no està donant la nota. I, a més, tot indica que 'El Campechano' i 'El Preparao' podrien ni veure's en la curta estada de l'emèrit a Espanya. Tampoc no es veuran a Londres el 6 de maig, on Carles III, el rei anglès, ja ha pres una decisió.

Joan carles I, rei emerit, en la seva segona vista a Sanxenxo (2). Foto: Efe
Joan carles I, rei emèrit, en la seva segona vista a Sanxenxo (2). Foto: Efe

El capitost de 'La Firma' ha hagut d'escollir entre Felip i Joan Carles, entre rei actual i rei emèrit. I allà no hi ha color: el protocol mana, no hi caben tots. El marit de Camil·la Parker-Bowles ha decidit enviar-li la targeta veggie d'invitació a l'Abadia de Westminster als propietaris de Zarzuela, ara Felip i Leti. És per això que, en no enviar-li el convit als emèrits, la foto de Sofia, Joan Carles, Felip i Letícia a Londres el pròxim 6 de maig no es podrà dur a terme. Els paparazzis espanyols es quedaran sense una de les seves preses més esperades. I tot per decisió de His Majesty Charles The Third que, tanmateix, i com a bon amic i familiar que és de Joan Carles, l'ha trucat personalment per a demanar-li disculpes.

Juan Carlos i Carles III GTRES
Joan Carles i Carles III GTRES

Unes disculpes que revela el mitjà 'Monarquía Confidencial'. "És una qüestió institucional. A Carles III li dol que, sent família, hagi hagut de prescindir de la seva presència el proper 6 de maig, però és que no hi ha prou espai pels convidats", expliquen segons les seves fonts. Així llavors, la vista entre els reis d'Anglaterra i l'exrei espanyol ha quedat totalment en l'aire, en no confirmar tampoc Buckingham Palace que ells i el pare de Felip VI s'hagin vist a Londres, on Joan Carles I va acudir dimarts passat per a presenciar el partit de quarts de final de la Champions League que enfrontava al Chelsea contra el Reial Madrid, el club dels seus amors.

Joan Carles I, Carlos III Llitera i Sofia GTRES
Joan Carles I, Carles III Camil·la i Sofia GTRES

Una estreta relació

La bona sintonia que mantenen Carles III i Joan Carles ve d'antany. Se sap que ambdós tenen parentiu, ja que els dos tenen una rebesàvia en comú, la reina Victòria d'Anglaterra, la qual va regnar al Regne Unit des de 1837 fins a 1901. És per això que, a més de ser col·legues com a reis, són col·legues com a familiars i com a amics, deixant-se veure en ocasions junts. En el funeral d'Elisabet II, el representant de la corona espanyola i el representant de la corona anglesa ja van mostrar bon feeling, com fa uns quants anys, quan Carles, llavors príncep de Gal·les, anava com a convidat especial al Palau de Miravent de Palma de Mallorca juntament amb seus dos fills -Guillem i Enric- i juntament amb la seva dona, l'ara difunta Diana de Gal·les, més coneguda com a Lady Di.

Carles III i Juan Carlos a Londres GTRES
Carles III i Joan Carles a Londres GTRES