Sembla mentida com en ple any 2024 encara existeixin monarquies, però així funciona la cosa. És absolutament surrealista que en ple segle XXI continuï havent-hi uns quants barruts a qui la resta de ciutadans ha de retre pleitesia, anar fent genuflexions al seu pas i riure'ls-hi les gràcies. Gent que porque yo lo valgo, reben tota mena d'atencions, cures, demostracions vassallesques i la pasta dels contribuents perquè puguin seguir fent el que els hi rota i, en alguns casos, passar-se tota la punyetera vida a cuerpo de rey, i mai més ben dit. Com els Borbons, especialistes en el noble art de no fotre un pal a l'aigua i passar-se la vida amunt i avall, saludant al personal, fent visites institucionals que no serveixen per absolutament res i fotent-se fins el quico de tiberi en tiberi. I no pas menjant un simple bikini, precisament. 

reis
Felip i Letícia, amb els reis d'Holanda / Casa Reial

Només cal agafar l'exemple més recent, la visita de Felip i Letícia als reis Guillem i Máxima d'Holanda, una setmaneta on a banda de fer el paperot visitant llocs, s'han celebrat àpats multitudinaris en honor seu on els monarques i la resta de convidats s'han fotut les botes. Per exemple, en el sopar que es van cruspir Felip i Letícia a Amsterdam, a palau, el menú va ser de traca: un menú compost de deu plats per a ni més ni menys que 220 convidats, que no és pas moco de pavo. I no van menjar moco de pavo precisament. Van començar per un còctel de cranc amb espàrrecs i mousse de parmesà amb vinagreta de llagosta com a entrants, van continuar amb un consomé de tomàquet i nyoquis d'alfàbrega i cua de toro, seguit de diferents tipus de xai amb polenta, albergínia i vegetals i per acabar de rematar-ho, dues postres, cassoleta de caramel amb crema especiada i crumble amb salsa de xocolata. Chim pum.

Però si, com dèiem, ja és prou vergonyós la gran quantitat de gent que treballa perquè els reietons estiguin ben servits i satisfets, ara hem sabut quin és el treballador que té la pitjor feina. Un treball que directament remet a èpoques pretèrites, més pròpies de l'edat mitjana que d'avui en dia. Perquè el programa de Telecinco Fiesta, presentat per Emma García, acaba de revelar una professió de risc a l'entorn dels Borbons, arran del seu darrer viatge d'estat als Països Baixos. L'esmentat programa ha afegit una mesura de seguretat que "los monarcas deben acatar cuando se desplazan al extranjero, concretamente cuando comen fuera de las cocinas reales". S'ha de tenir poca vergonya. Perquè els que han d'acatar la mesura no són ells, sinó uns altres, que pringuen.

De qui es tracta? Un col·laborador de Fiesta ha esbombat que "Siempre que tienen que comer comida fuera de palacio, hay un equipo real previo que lo prueba o prepara para evitar envenenamientos". És a dir, un tipus que va tastant el menjar per si han volgut enverinar els reis. I si ha estat així, que l'enverinin a ell. De traca. Una cosa és, tal i com va revelar Lecturas fa uns dies, "la reserva de sangre que la Casa Real debe llevar en cada viaje" perquè el protocol mèdic estableix que "debe haber bolsas de sangre del grupo sanguíneo de Felipe y Letizia en cada viaje. El motivo: poder hacer uso de ellas de manera inminente en caso de necesitar una transfusión". I una altra ben diferent és que hi hagi un treballador que es posi en risc de palmar-la per ells. El que dèiem, una poca vergonya infinita.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!