Jordània celebra aquest dijous la boda reial del príncep Hussein, el futur monarca del regne. Per proximitat amb Europa, hi han anat convidats molts dels reis o hereus occidentals. De Guillem i Màxima d'Holanda als prínceps de Gal·les Kate i Guillem. Espanya hi ha enviat una delegació menor, els que ningú no envia, els emèrits. Serà perquè a Joan Carles li queia a prop o perquè així justifiquen la despesa en seguretat que els segueix pagant el Ministeri de l'Interior, però Joan Carles i Sofia han anat a la boda reial obligats per Zarzuela i pel que sembla amb desgana.

Joan Carles i Sofia de boda tw
Joan Carles i Sofia de boda tw
Joan Carles i Sofia boda reial jordania Tw
Joan Carles i Sofia boda reial jordania Tw

La raó és evident: el matrimoni reial no se suporta. Fa 50 anys que no s'estimen però ara és que directament no es parlen. Des que l'emèrit viu exiliat, la seva dona no l'ha visitat ni un sol cop. Tanta animadversió s'havia de notar en l'acte. I així ha estat. Sofia ha tornat totes les humiliacions que ha patit en forma de banyes: ha deixat enrere el seu marit invàlid. Joan Carles no pot caminar, ha de recolzar-se en un guardaespatlles i Sofia ha tocat el dos sense esperar-lo quan els rebien els reis de Jordània, Rània i Abdal·là II. Vídeo:

Sofia toca el dos, Joan Carles endarrerit, Tw
Sofia toca el dos, Joan Carles endarrerit, Tw

Sofia ni espera el seu marit, que recordem-ho és el rei i ella la consort, ni va darrere d'ell, ni al seu costat. S'avança, va la primera, saluda als monarques jordans com si anés a la boda tota sola i segueix el seu camí. Dins la cerimònia ha seguit la humiliació: Sofia no ha ni mirat el seu encara marit i els gests eren entre la indiferència, el fàstic i el menyspreu. Un cop a fora la reina mirava al cel mentre Joan Carles mirava a terra. No consta que s'hagin dirigit ni la paraula. Un paperot lamentable per la Casa Reial d'Espanya. Per enviar aquests dos éssers, millor haver enviat Cristina i Iñaki, que mantindrien més les formes.

D'on ve tanta d'odi? No és només que ells dos no se suporten. Aquest cop l'animadversió ha estat més evident. No ho va ser tant pel funeral d'Elisabet II o pel funeral de Constantí de Grècia. Ara els feia especial angúnia anar junts a Jordània per una raó que recorda la revista Hola. A Jordània van anar Joan Carles i Sofia de lluna de mel: "Los reyes Juan Carlos y Sofía vuelven a Jordania, escenario de su luna de miel.  Amán fue uno de los destinos de su viaje de novios que duró seis meses y en el que recorrieron el mundo. El pasado 14 de mayo se cumplieron 61 años de su boda, un sí, quiero que se celebró en la Catedral de la Asunción de Atenas en el año 1962. Los príncipes de Asturias Felipe y Letizia también realizaron parte de su luna de miel en Jordania, tras asistir, el 28 de mayo de 2004, a la boda de Hamzah de Jordania, hijo del rey Hussein y Noor de Jordania".  Vet aquí per què tanta ràbia: cap Borbó no volia recordar la lluna de mel i han enviat els dos que pitjor porten el matrimoni sense voler-se divorciar. Els octogenaris. I a aquesta edat pensen, que dissimuli sa tia.