Avui és el dia en què Kate Middleton i el príncep Guillem celebren els dotze anys com a casats. A falta de només una setmana per a la coronació de Carles III d'Anglaterra, el matrimoni més bonic de la Royal Family està de celebració. Però a aquesta celebració royal cal afegir-li'n una altra: la del 16è aniversari de la reina Sofia. Des d'avui la infanta ja es pot presentar al carnet de conduir teòric. Brutal Sofia de Borbó que, a més de complir anys, segur que ho està passant en gran ultimant els seus dies a Espanya abans de volar a Gal·les, on a partir del pròxim curs estudiarà Batxillerat a l'UWCA Atlantic College, el mateix internat en el qual porta gairebé dos anys la seva germana Elionor. Des d'EN Blau la felicitem pel seu aniversari i aprofitem per a repassar alguns detalls de la filla petita de Felip i Letícia.

infanta sofia de perfil GTRES
infanta sofia de perfil GTRES

Ses Majestats Els Reis d'Espanya ja van fer molt bona feina tant amb Elionor com amb Sofia, pel que estan molt contents en com són ambdues. A diferència d'Elionor, Sofia és més espontània i té més semblança al seu pare en el físic, però no en caràcter. Sa Altesa Reial s'assembla més en la forma de ser a la seva mami Leti, amb qui comparteix molts gustos, entre els quals també el de vestir. De Sofia en sabem moltes coses, com que té una dentadura perfecta i juga a futbol, però... com és en el tu a tu la segona en la línia de successió al tron reial?

Letizia infanta Sofia GTRES
Letícia infanta Sofia GTRES

Doncs bé, tal com narra Vanitatis, Sofia és "una noia afectuosa, molt creativa i sensible", a més de tenir predilecció per múltiples activitats com tocar el violí, fer ballet, practicar l'art dramàtic o... escoltar música! No tenim proves però tampoc dubtes que al seu compte d'Spotify Premium la cosina de Victoria Federica té com a artista més escoltada a Rosalía. I és que, segons se sap, la cantant de Sant Esteve Sesrovires és la preferida de Sofia. Una cosa que tenen en comú, per exemple, és que no voten VOX: Rosalía ja ha demostrat que no li agrada aquest partit polític, mentre que Sofia no pot votar encara que, si pogués, no escolliria VOX ja que, en més d'una ocasió, s'ha declarat com a ecologista.

No a les arracades

Una de les curiositats de la infanta és que, a diferència de moltes royals de la seva edat, ella no porta mai arracades. Se'ns ocorre, per exemple, Elionor -que se les va posar als 8 anys- o Irene Urdangarin -que n'acostuma a lluir unes de molt barates de 'El Corte Inglés' - o de Josefina de Dinamarca -de la seva 'qunita'-... totes porten arracades, però no Sofia. Però amb arracades o sense elles, també cal ressaltar que Sofia de Borbó té una brutal semblança amb la seva tieta-àvia, Irene de Grècia. Moltes han estat des de fa anys les comparacions entre la filla dels reis d'Espanya i la germana de la reina emèrita... i sí, són encertades. La semblança entre ambdues és pràcticament total. Ulls verds, nas igualet, somriure hel·lènic i simpatia a doll. Tant de bo totes les royals fossin com elles...

Princesa Irene i Reina Sofia GTRES
Princesa Irene i Reina Sofia GTRES