Elionor i Sofia fa mesos que van trencar la closca de la infància i adolescència, i s'estan submergint en la vida adulta a gran velocitat. Especialment la primera, com la més gran de les dues i com a futura reina d'Espanya, sempre que els seus antecessors no acabin abans amb la monarquia. La petita de 17 anys, per la seva banda, ha començat a gaudir de la seva independència a l'internat de Gal·les, on ha acabat recentment primer de Batxillerat, descobrint paral·lelament tot allò que els amos de Zarzuela li ocultaven. Estarà desitjant tornar-hi el mes de setembre i continuar amb aquest viatge iniciàtic. 

De moment, toca gaudir de les vacances, i ja ha posat fil a l'agulla. Una escapada secreta a Londres amb la germana, la cosina Amanda Martín Ortiz i una colla d'amics per gaudir del concert de Taylor Swift a Londres. Van compartir recinte amb altres royals internacionals i milers de fanàtics, per a desgràcia dels escortes i el seu zel, que frega la paranoia. Era la recompensa per suportar estoicament els fastos feixuguets de la commemoració del desè aniversari de la coronació de Felip VI i Letícia. Van presidir un canvi de guàrdia anacrònic, van saludar els assistents, després una entrega de medalles, discursos, un videomapping, una visita a la Galeria d'Exposicions Reials... i un dinar de gala. Molta feina. Aquesta cita, per cert, tenia sorpresa. I d'emotiva.

sombras Europa Press
Sofia, Felip, Letícia i Elionor / Europa Press

Va ser el gran hit de l'àpat amb els condecorats amb la medalla al mèrit civil: les germanes van trencar el protocol i van oferir un brindis, agafant el micròfon i llegint unes breus línees en el seu telèfon mòbil en honor dels monarques i pares. Per a Letícia no va ser, però, cap sorpresa: sempre controladora, havia donat el vistiplau prèviament a la interrupció i el discurs: "Mamá, papá, Majestades. Perdón por colarnos, pero nosotras también tenemos algo que decir hoy", deia la princesa Elionor, passant el testimoni a la infanta Sofia, que pronunciaven unes paraules que arribaven al cor de Felip: "Gracias por acompañarnos para recordar que en estos 10 años hemos aprendido de nuestros padres lo que significa el compromiso que los cuatro tenemos con todos los españoles". Els nervis de les oradores eren immensos, potser era el discurs més difícil.

Sofia Leonor GTRES
Sofia i Elionor durant la sorpresa a Felip VI en el dinar de gala / GTRES

El digital 'Jaleos' ha examinat amb deteniment el vídeo i ha trobat or: la confidència íntima de Sofia a la seva partner in crime durant el discurs, i que ningú va sentir a la sala, ni pràcticament per televisió. Totes dues tenen la sensació que la cosa està sortint regulinchi, i la menor comença a sentir vergonya. Es fa una petita pausa, Elionor somriu amb gest estrany, Sofia s'acosta per darrere i, dissimulant moltíssim, li diu alguna cosa. Dues paraules: "Qué desastre". El micro obert les delata. I deixa una frase que, tot i ser innocent, queda per a la posteritat en un dia tan assenyalat, com potencial anàlisi de la situació a Zarzuela pel tito Del Burgo... o una profecia per d'aquí a 10 anys. Sofia, benvinguda al món dels adults.

Sofia a Leonor TVE
El moment de la confidència de Sofia a Elionor / TVE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!