Fa uns mesos que la casa reial britànica només rep males notícies, que si el càncer del rei Carles III, que si el càncer de Kate Middleton, que si els rumors de suposades banyes del príncep Guillem a la seva dona, que si el príncep Enric ha estat a Londres i no ha anat a veure la família, que si tenen una dona a palau per substituir la princesa de Gal·les en algun acte... Ara, però, sembla que les aigües s'han calmat, i això que el monarca ha fet públic un retrat que li han fet que dona de tot menys pau, tot el contrari, un dibuix d'un vermell sang que tomba, més propi d'una pel·lícula de terror o, com va dir Laura Fa al Planta Baixa de TV3, d'un anunci d'aquells de ¡Hola! Soy tu menstruación.

Molt menys diabòlic que la pintura, i molt més angelicals són els nets del rei Carles. Els tres fills de Guillem i Kate Middleton, que fan les delícies de la família i que en els moments complicats, i ara fa temps que n'estan vivint uns quants, són el salvavides al qual agafar-se. Els tres petits, George, Charlotte i Louis, de 10, 9 i 6 anys respectivament. Uns nens de qui hem sabut com els anomenen a casa, quins sobrenoms carinyosos els hi dediquen els seus orgullosos pares. Tant a Guillem, com a Kate com a la resta d'adults de la família reial britànica, els mitjans i els ciutadans anglesos els han batejat sovint de moltes maneres, un país on hi ha força tendència a posar noms originals al personal. Malnoms sagnants en alguns casos, tot el contrari que com anomenen els prínceps de Gal·les als seus tres fills.

Com diuen a Lecturas, "Algunos de estos motes solo se utilizan entre ellos y sus amigos más cercanos y queridos, otros son increíblemente especiales y otros son más inusuales". És el cas dels petits. I és que la premsa del Regne Unit acaba de publicar com es dirigeix la parella als seus fills, per exemple, a la nena, Charlotte, que ja té una abreviatura. I és que es refereixen a ella com a 'Lottie', igual com l'anomenen els companys d'escola, afegint-hi en aquest cas un sorneguer i carinyós 'of Wales'. Però Charlotte té molts més sobrenoms com la criden a casa. Kate i Guillem també es refereixen a ella com a 'princesa guerrera', com la televisiva Xena. I encara hi ha un tercer nom. Fonts properes a la casa reial britànica han explicat a Vanity Fair que el pare, Guillem, utilitza el nom de 'Mignonette', paraula en francès, carinyosa, que vindria a ser 'petita, bonica, dolça o delicada'.

I què passa amb George i Louis? El fill gran té un sobrenom curiós, inspirat en una marca anglesa de bossetes de te. Els amics li van escurçar el nom a dues inicials, 'PG' (de Prince George), les mateixes que la marca de beguda anglesa per excel·lència. Un nom que, com es pot veure en els embolcalls, ve continuat de 'Tips'. I efectivament, aleshores, els pares de la criatura, després de sentir com li deien els amics al seu fill, ells van passar a anomenar-lo 'Tips'. Com el te.

te
 

Queda el petit, el príncep Louis. Explica Lecturas que mentre la família estava treballant en un voluntariat amb un grup Scout com a part del 'Big Help Out', una iniciativa a nivell nacional en honor a la coronació del rei Carles, van fer un descans per rostir malví en una foguera, una escena tendra en la que es va sentir a dir a la mare, Kate, la frase: "Posa això al foc, Lou Bug" (que traduït vindria a ser 'cuqueta Lou'). Ara la curiositat estaria en saber com es diuen entre ells Kate i Guillem.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!