Aquest dimarts s'ha estrenat una de les propostes més controvertides, esperades i temudes per La Zarzuela. A La Sexta i Atresplayer Premium, s'ha estrenat la docusèrie Los Borbones: una famlilia real. Una de les qüestions o enfocaments que tracta la sèrie d'Ana Pastor i Aitor Gabilondo és la tibant relació entre l'emèrit, aquest que ha vingut fa poc a Sanxenxo com si no hagués trencat un plat, amb actitud xulesca de "¿Dar explicaciones de qué?", amb el seu fill i la seva jove. "El enfrentamiento entre padre e hijo había sido 'brutal'", diuen, discutint especialment sobre la dona que estimava Felip i a qui no suportava (ni suporta) Joan Carles, Letícia. I aquest dimecres, com sempre fidel a la cita, imperdible article de la gran Pilar Eyre a la revista Lecturas. Sobre la visita de Juancar a Espanya, és molt sucós el que explica sobre la reunió familiar a La Zarzuela: "Letizia estuvo en la comida del lunes a regañadientes, pero no dirigió la palabra a Juan Carlos y lo trató con desdén".

joan carles felip leticia gtres
Letícia, Felip i Joan Carles / GTRES

Joan Carles s'ha vist amb la seva família tot i que cap dels assistents tenien gens ni mica de ganes de veure's. En canvi, on sí va anar content i orgullós, de fet, on va anar primer en tornar a Espanya, va ser a veure els seus amigotes de Sanxenxo. Tiberis, velers, copes, jijijajas i fer vestits a mida. Perquè una de les activitats que més ha fet el Borbó en la seva visita ha estat afilar la llengua i rajar lo más lindo. Ell i els seus palmeros que li riuen les gràcies, el seu grup d'amics íntims, el seu seguici de llepes, els que són al seu costat des que era jove.

(Alta) Entrevista Pilar Eyre, escritora - Foto: Montse Giralt
Pilar Eyre / Foto: Montse Giralt

Explica Eyre que aquests darrers dies s'ha fet un "aquelarre juancarlista" en el que "la que peor parada ha salido es la reina. Le atribuyen todo tipo de maldades. La odian". Els amiguis de l'emèrit "cortesanos profesionales a los que han barrido del mapa los reyes actuales y que, con el emérito en Abu Dhabi, se han alejado de los círculos de poder y se muerden los puños de rabia porque ya no pintan nada".

Juan Carlos GTRES
Joan Carles GTRES

Potser no pinten res, però pensen morir matant. Que traduït, en el seu cas significa que pensen encendre el ventilador, com a mínim, quan són en petit comité, i no es tallen un pèl a l'hora de regalar-li a l'orella al seu amic Joan Carles desqualificatius sagnants sobre els que consideren els autors d'haver aparcat i repudiat el campechano: Felip, en menor mesura, i Letícia. Eyre explica que els fidels a Joan Carles no s'han mossegat la llengua i han definit el seu fill Felip amb uns termes humiliants, tractant-lo gairebé de panoli. A l'actual rei espanyol "le dedican palabras de conmiseración, calificativos desdeñosos envueltos en falsa compasión. '¿Felipe? Un pobre hombre dominado por su mujer, ¡un calzonazos!'". D'altres, que volen rebaixar l'acritud, tampoc s'han quedat curts: "No tiene el carisma de su padre, ni su inteligencia natural, pero es un buen chico...". I de Letícia? La consideren la mala de la función i no han estalviat desqualificatius cap a ella: "Claro, que la que manda allí es la nieta del taxista". Vaja, els amiguets de Joan Carles i ell, indignats i buidant el pap... De moment, el que està clar és que a Zarzuela han tornat a enviar Joan Carles ben lluny. Suposem que en avió... Si fos per Letícia, però, hagués enviat el seu sogre en taxi de tornada a Abu Dhabi.