L'agenda real ha portat als reis d'Espanya, Felip VI i Letícia, als Països Baixos aquesta setmana, on han estat rebuts per Guillermo Alejandro i Màxima, els amfitrions d'un esdeveniment històric. Els monarques van aterrar en territori holandès aquest dimarts i romandran allà fins al dijous 18, data en la qual tenen previst tornar a Espanya.

Aquest viatge, el primer del seu tipus l'any 2024, prometia ser un esdeveniment de gran rellevància, amb trobades protocol·làries i la participació de la princesa Amalia, hereva dels Països Baixos. Encara que els focus estan posats en les reines Letícia i Màxima, la relació de la qual ha estat objecte d'interès per a molts, especialment a causa dels rumors sobre possibles tensions entre ambdues.

Les reines Letícia i Màxima centren totes les mirades

Segons la periodista especialitzada en la casa reial Pilar Eyre, la reina Letícia no sent una especial simpatia per Màxima, en part a causa de la relació propera que aquesta última va mantenir amb la infanta Cristina durant la seva estada a Barcelona. A més, els escàndols relacionats amb els divorcis de les infantes i les controvèrsies que envolten als seus nebots, així com els delictes comesos pel seu excunyat Iñaki Urdangarin, han contribuït a complicar encara més les relacions entre les dues reines. Letícia no entén que Màxima es porti bé amb tots ells sabent del poc exemple que han donat com a membres de la monarquia.

Letizia i Máxima d'Holanda EFE
Letizia i Máxima d'Holanda EFE

A això se suma el record de les paraules de Màxima el 2013, quan se li va preguntar si creia que Letícia era la persona adequada per ser la reina d'Espanya. La resposta poc contundent de la royal holandesa ("Jo no puc respondre a això") va molestar molt Letícia, la qual cosa ha contribuït a augmentar la tensió entre elles. Tanmateix, més enllà de les relacions entre les reines, hi ha detalls que defineixen molt els monarques, com el que sol demanar Felip VI sempre que està de viatge institucional.

La beguda favorita de Felip VI en els seus viatges

Segons va revelar Pilar Eyre, el rei té la seva beguda favorita que sol encarregar al protocol perquè no falti mai a cap dels llocs que visiten. Felip VI sol demanar suc de tomàquet en els seus actes institucionals. "El rei pren només suc de tomàquet, perquè com sap que no poden estar menjant, picar de les safates, almenys és una mica com d'aliment, que així li ajuda a aguantar", va explicar la cronista.

Felipe Letizia GTRES
Felip i Letícia GTRES

Aquest detall revela una faceta més íntima i pràctica del monarca, qui, conscient de les exigències de la seva agenda real, opta per una beguda que l'ajudi a mantenir-se enèrgic i concentrat durant els seus compromisos, sense la necessitat d'aturar-se a menjar. Així, mentre els protocols i les relacions entre les reialeses capten l'atenció del públic, els petits detalls com les preferències de Felip VI ofereixen una visió més propera de la vida de la monarquia espanyola.