Juan Carlos va estar enamorat d'Olghina de Robilant, una plebea, periodista i escriptora, com Letizia, però en el seu cas, el seu pare, Juan de Borbón, va acabar amb aquesta relació impedint l'enllaç, ja que l'emèrit, com a futur rei d'Espanya, s'havia de casar amb algú de la reialesa per emparentar ambdues monarquies. La reina Federica va oferir a la seva filla Sofia que va patir un desengany amorós amb Harald de Noruega. El casament va ser un absolut desastre i el que va venir a continuació una maledicció.

No es pot dir que la reina Sofia no va fer tot el possible per enamorar Juan Carlos i formar una família, ella és una dona molt tradicional, catòlica i familiar. Només van mantenir relacions íntimes per donar a llum el futur home que heretaria el tron. Va tardar a arribar, semblava una espècie de maledicció, l'emèrit ja estava cansat i estava disposat a canviar la Constitució perquè la infanta Elena pogués heretar el tron. Una vegada va néixer Felipe van deixar de mantenir relacions íntimes, cadascú dormia en una habitació diferent. En aquell moment, Sofia se'n va anar a viure amb Irene de Grècia i l'emèrit es va quedar sol en Zarzuela. Només mantenien les formes en els actes. Estaven separats, però no divorciats perquè a l'emèrita no li sortia a compte.

Juan Carlos Bribon
Juan Carlos Bribon

Joan Carles I no estimava la reina Sofia i se n'anava al llit amb altres dones

Joan Carles I la va humiliar, dedicant-se a conquerir totes les dones que trobava al seu pas. Era un seductor amb una dona a cada port; algunes relacions eren esporàdiques, altres de més duradores. Fins i tot li van robar el cor dones com Bárbara Rey, Corinna Larsen, amb qui gairebé es divorcia de Sofia, o Marta Gayà.

Hi va haver altres amants menys conegudes, com Roswicha Bertisha Smid Honczar, més coneguda com a Nadiuska, una de les figures eròtiques més desitjades durant tres dècades fins que una malaltia neurològica la va apartar de tot i va caure en l'oblit. Patia d'esquizofrènia. Avui dia no recorda res del seu gloriós passat, ni tan sols la seva relació amb Joan Carles I.

Nadiuska
Nadiuska

Segons revela La Razón, ella deia que "el meu xicot és el Rei Joan Carles, però Javier Sardá m'envia missatges d'amor des de 'Cròniques marcianes'" quan la van visitar en un pis de Chamberí. "Hi ha persones properes al Rei que volen desfer-se de mi. No els agrada que estiguem junts, per això tinc llençols negres a la finestra, perquè no em descobreixin".

Va passar de viure a l'exclusiva zona d'El Viso a un petit apartament de menys de 30 metres quadrats. Per les nits sortia a buscar menjar a les escombraries. Actualment viu en un centre proper a Ciempozuelos amb les monges, les seves salvadores. "Estava molt desmillorada, amb la mirada perduda en l'horitzó, anava directament a l'església del centre, acompanyada d'una religiosa. Un familiar d'un altre intern em va explicar que és una dona molt callada, que gairebé no es relaciona amb la resta dels malalts, i que aquells que intenten recordar-lo el seu passat, es troben que té la ment en blanc," relata el periodista que gairebé aconsegueix les fotografies de Nadiuska en el centre psiquiàtric.