Per a molts, el rei Joan Carles és el campechano. Però a molts d'altres el comportament abjecte de l'emèrit no els provoca la més mínima gràcia. Tot el contrari. Un personatge que des que va ser posat a dit passa el temps de corrida en corrida, als toros o donde le pille, que el seu màxim neguit és triar restaurant on fer un tiberi d'homenatge i que quan no s'ha d'operar d'alguna cosa, marxa ràpidament a navegar fugint de la seva família. Però d'entre tots els costums reprobables del pare del rei, n'hi ha un de lamentable: caçar elefants a Botswana mentre era allà amb la seva amigui Corinna

joan carles elefant

Aquell abril del 2012 a Joan Carles li va caure la corona als peus a la llum de tothom ("lo siento mucho, me he equivocado, no volverá a ocurrir"). També els malucs, que es va lesionar. La constatació més fefaent de la vergonya d'un monarca que ha mal entès que pot anar per la vida com si estigués per damunt del bé i del mal, disparant a elefants indefensos per pura distracció d'algú carregat de duros que s'avorreix. I ara en dona fe el periodista basc Ander Izagirre, a qui poden llegir a El Diario Vasco o El País, i que ha fet nombrosos reportatges sobre diferents qüestions i conflictes d'arreu. Un periodista que ha viatjat pel món i que per tant, ha rebut i rebrà (sí, encara hi ha gent que en fa servir, no tot ha de ser per whatsapp) cartes, postals i paquets, amb els seus corresponents segells. I mirin l'últim que ha rebut:

Cal tenir una mala bava meravellosa per enviar un paquet a algú que viu a Espanya amb un segell de Joan Carles i al costat uns elefants. Sublim. I deliberat. Bravo per l'estanquer sarcàstic que els va vendre o per qui va triar aquestes dues imatges per arribar al 1,35 euros que costava fer l'enviament. El més curiós, però, és que el mateix Izagirre va rebre, dos anys enrere, una imatge similar  amb el fill:

Com ell mateix diu, "a la tercera me darán un premio, un viaje a Botsuana o algo, ¿no?". S'ho mereix. I si fa el viatge, que enviï una postal... Ja sap quins segells ha de fer servir.