El passat 6 de maig Carles III d'Anglaterra rebia la corona d'Anglaterra de manera oficial davant de milions de ciutadans que van seguir la retransmissió d'aquest dia històric al Regne Unit. Fa ja 23 dies exactament de tot això, però les notícies continuen cuejant al si de Buckingham Palace. Es van comentar molt totes les indumentàries dels convidats de la reialesa VIP, així com la relliscada de Katy Perry o la fugida express del príncep Harry, que no va poder saludar personalment el seu pare a causa que l'avió li marxava ràpidament (o almenys això semblava quan va pujar a un cotxe a tota llet just en sortir de la catedral de Westminster). Ara, la coronació s'haurà de tornar a repetir...

Salutacio Carles III balco palau buckingham coronacio / Europa Press
Europa Press

Però no aquesta, sinó una altra. El fet de coronar-se és el que haurà de repetir-se, però ni de bon tros no s'haurà de reeditar la coronació a l'escenari de Westminster. On haurà d'anar Charles The Third és a Escòcia, a coronar-se amb els Honors d'Escòcia. Seguint la tradició de la seva mare, la Reina Elisabet, Carles acudirà pròximament a Edimburg, concretament a la catedral de St Giles, per a rebre aquestes joies, inclosa una corona, la qual se la donarà personalment el degà de Thistle, donant així relleu a l'arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, que va ser notícia últimament per ser multat saltant-se un radar.

Catedral de St Giles d'Edimburg
Catedral de St Giles d'Edimburg

Anem, per això, a parlar de la corona per si mateixa. El sisè de maig va rebre la corona de Sant Eduard i ara Carles rebrà aquesta esmentada, la qual és una joia que va ser confeccionada al segle XVI per a Jaume V d'Escòcia i que continua utilitzant-se en la cerimònia d'obertura del parlament escocès avui dia. El que caldrà veure amb aquesta corona, tanmateix, no és si brilla molt o poc o quants quirats té, sinó què farà amb ella His Majesty The King. Seguirà l'exemple de la seva mare?

Corona Carles III GTRES
Corona Sant Eduard Carles III GTRES

Elisabet II, quan va acudir a St Giles a coronar-se amb els Honors d'Escòcia, no va tenir res a veure amb la seva coronació a Londres. Mentre a la capital d'Anglaterra, la reina, igual com el seu fill, va fer una ostentació màxima dels seus abillaments i dels seus privilegis, a Edimburg va ser al contrari. "Malgrat que el degà de Thistle li va presentar la corona d'Escòcia a la reina Elisabet II, la jove reina no va voler coronar-se amb ella i es va limitar a acceptar-la de manera simbòlica sostenint-la entre les mans", narren a 'El Universal de México'. Una actitud humil i zero ostentosa que va practicar durant tota la cerimònia, ja que Her Majesty The Queen tampoc no va fer gala especialment del ceptre i l'espasa d'Estat, altres dels Honors que se li van presentar. Actuarà de la mateixa manera Carles III? O pretendrà lluir a tota pompa la nova corona i la resta d'Honors d'Estat? Veurem.

Isabel II Arxiu|Arxivament
Isabel II Arxiu