Felip i Letícia, el proper 22 de maig, farà 15 anys que es van casar. Ha plogut molt des d'aquell llunyà "Sí, quiero" que es van donar el 22 de maig del 2004 a la catedral de la Almudena de Madrid. Ja no són prínceps d'Astúries, ara són reis, tenen dues filles, Letícia ha evidenciat que no se suporta amb la mare del seu marit i un llarg etcètera de paperots que han proliferat especialment els darrers anys, des que són els monarques espanyols.

Però des de Casa Reial estan entestats en fer creure la ciutadania que els reis ara estan vivint una segona lluna de mel. Ni ell ni ella tenen previst cap acte pel dia que facin 15 anys casats. Veurem com ho celebra el matrimoni i si fan algun pla especial. Però per molt que ens vulguin vendre sopars de duro, la seva relació ha patit més d'un sotrac i ja veurem com esdevé la cosa els propers anys. Un matrimoni ple d'alts i baixos, molts dels quals han transcendit públicament, però molts altres que han quedat amagats sota la catifa.

leticia i felip de perfil gtres

GTRES

Explica el diari El Mundo que com a mínim, han tingut una crisi greu que va fer témer seriosament que el matrimoni es pogués trencar abans d'hora. Però les monarquies estan acostumades a mirar cap a una altra banda. Ho han fet Joan Carles i Sofia i ho fan els polítics, temorosos de fer front al complicat moment que es viuria derivat d'un divorci del cap de l'Estat i la seva dona. Els dies de vins i roses per la parella, amb motiu dels naixements d'Elionor i Sofia, van anar llanguint. L'amor es va anar pansint. Va arribar el dia que Letícia ja no volia dissimular més.

leticia mala cara efe

Efe

"Es de sobra conocido que la actual Reina tiene nula sintonía con el grueso del grupo de amistades que Don Felipe conserva desde joven", explica el citat mitjà, cosa que explicaria que de mica en mica el Rei s'hagi distanciat de persones molt properes a ell com el seu cosí Pau de Grècia. Tampoc sorprén que d'un temps ençà, la reina no hagi fet cap esforç en ocultar els seus enutjos tot i tenir el focus mediàtic damunt el seu cap. Per exemple, al juny del 2015, durant el Fórum Impulsa de la Fundació Princesa de Girona.

reina leticia i rei felip gtres

GTRES

Però explica el diari que "uno de los episodios bochornosos más recordados se produjo en 2011, durante una recepción en el Ayuntamiento de A Coruña". El llavors príncep hereu estava xerrant animadament amb els assistents quan la seva dona li va etzibar: "Si te paras con cualquiera no vamos a acabar nunca". El conseller de Festes, interlocutor en aquell moment de Felip, "se sintió humillado". I encara faltava el 2013. L'any en que ja havia esclatat el cas Nóos, la relliscada de l'emèrit amb els elefants, l'affaire Corinna destapat i un llarg etcètera. La Corona trontollava.

felip leticia enfadats gtres

GTRES

I al març d'aquell any, a Roma, en un acte a l'ambaixada, Felip parlava amb prelats de la Conferència Episcopal. Letícia se li acosta i li deixa anar un sec: "Me han dicho que esto se acaba ya, que nos echan, nos vamos ya". Els assistents presents prop de la Santa Seu gairebé se senyen. Mesos després, Letícia va arribar molt més tard que la resta de la família reial a Palma i va marxar abans del previst. Un lleig que va costar refer i que de mica en mica intenten dissimular.