La llarga espera va arribar a la seva fi quan la infanta Cristina finalment va firmar els papers del divorci amb Iñaki Urdangarin a començaments d'aquest 2024, després de set mesos d'incertesa. S'esperava que el procés se solucionés el mes de juny passat, quan la seva filla petita Irene va assolir la majoria d'edat, que els permetia resoldre l'assumpte en un notari i evitar un procés judicial que podria haver exposat detalls incòmodes. Però tot es va allargar fins al gener d'aquest any.

El detonador del procés de separació van ser les fotos que van sortir a la llum fa més de dos anys, en les quals apareixia Iñaki Urdangarin passejant al costat d'una dona que no era Cristina. Es tractava d'Ainhoa Armentia, una dona que havia conegut treballant mentre complia el tercer grau de la seva pena pel cas Nóos.

Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia GTRES
Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia GTRES

Les infidelitats d'Iñaki Urdangarin no eren res nou per a la infanta Cristina

Allò va ser una humiliació per a la infanta. Va quedar com la gran ignorant enganyada davant de tot Espanya. A priori, no era coneixedora d'aquesta relació extramatrimonial d'Iñaki. Tanmateix, sorgeixen dubtes de si en realitat si que era conscient de la infidelitat. El motiu: els correus electrònics que va intervenir la Fiscalia de Palma quan va buidar els ordinadors de l'Institut Noos durant la instrucció del cas, que suggereixen que la infanta ja sabia que l'exjugador d'handbol li havia estat infidel. I no amb qualsevol persona, sinó amb la dona d'un company seu del Barça d'handbol.

Els missatges descoberts abans que Iñaki ingressés a la presó van ser llegits per Cristina, que va optar per ignorar-los i mantenir-se al costat del seu marit mentre complia la seva condemna. Segons diverses fonts, la infanta estava profundament enamorada d'Iñaki i estava disposada a perdonar-li tot, mantenint l'esperança d'una reconciliació.

"Digues-me com el tens divendres per sopar i f..., que de f... no et deslliures. Valorem hora, lloc, nens, marcatge, mantén viva la flama que és important", es llegia en un d'aquests correus, enviat quan Iñaki ja havia tingut quatre fills amb la infanta.

Mails d'Iñaki Urdangarin i l'amant pel cas Noos, Telecinco
Correus d'Iñaki Urdangarin Telecinco

L'amor pel seu marit va pesar més per a la infanta Cristina que les seves infidelitats

Uns missatges descoberts abans que Iñaki ingressés a la presó i que va arribar a llegir Cristina. Tanmateix, va preferir ignorar-los i mantenir-se al costat del seu marit mentre complia condemna. Segons asseguren diverses fonts, la filla de Joan Carles I estava massa enamorada d'Iñaki. De fet, aquest amor incondicional és el que hauria retardat la firma final del divorci. Cristina estava disposada a perdonar-li-ho tot i tenia l'esperança que tornessin a estar junts. Finalment va entendre que, com la de Joan Carles I i Sofia, la seva relació era una causa perduda.