Juan Carlos i Sofia mai no van voler Letizia en les seves vides. Quan Felipe la hi va presentar, l'emèrit es va posar en contacte amb els seus amics perquè destapessin foscos secrets del seu passat en els mitjans de comunicació i d'aquesta forma exercir pressió social per facilitar la ruptura, la mateixa estratègia que va seguir amb les altres, tanmateix amb ella no li va fer efecte. Felip VI es va revelar contra els seus pares i va amenaçar d'abandonar el tron si no se li deixava casar-se amb l'ara reina. Finalment, Letizia va aconseguir demostrar que reina es fa, no es neix, i apartar a tots els Borbó de la imatge de la monarquia espanyola.

Va ser David Rocasolano qui va parlar llargament del passat de la seva cosina. Va escriure una biografia no autoritzada. En aquell moment va trencar relacions amb Letizia. Va revelar la història dels dos avortaments, i la venda de tabac de contraban a Mèxic, entre altres episodis. També es va centrar en la seva relació amb Alonso Guerrero, l'altre gran amor de la reina, i amb qui ha dia d'avui manté una amistat cordial.

Alonso Guerrero i Letizia
Alonso Guerrero i Letizia

Alonso Guerrero i Letizia es van conèixer en l'institut. Ell era el seu professor de literatura. Els seus pares mai no van aprovar aquesta relació que va ser un escàndol per la diferència d'edat. La reina aleshores era menor d'edat.

Cap institut no volia contractar a Alonso Guerrero per el que va succeir amb Letizia

L'ex de Letizia era un professor atípic. Tots els adolescents volien que arribés el moment de la seva classe. Sabia com guanyar-se l'afecte dels seus alumnes. Era un professor molt jove i s'apuntava a totes les festes que organitzaven els joves. Precisament, és en una d'aquestes festes on es va enamorar de la reina i la va conèixer fora de la barrera de l'ambient escolar.

Alonso Guerrero efe
Alonso Guerrero efe

Isidre Cunill va escriure el llibre 'Letizia Ortiz: una republicana en la cort de Juan Carlos', i allà va revelar, entre altres secrets, que la reina va consumir substàncies estupefaents quan era adolescent. "Durant l'etapa de l'institut comença el seu festeig amb el professor Alonso Guerrero Pérez... i és detinguda per possessió d'haixix", detalla el llibre.

Així també descriu a la Senyora Letizia com una dona "controvertida i polèmica davant de l'opinió pública en general, que desperta entre els seus futurs súbdits sentiments i passions contradictòries que van de l'amor a l'odi, de l'admiració a l'enveja, del rebuig de la submissió mediàtica".

Alonso Guerrero es va guanyar una molt mala fama com a professor. Cap centre no volia contractar-lo. No els agradava la seva actitud, i molt menys la relació amb una menor. Aquesta va ser la seva tomba com a docent.