S'han escrit centenars de milers de línies i s'han dedicat molts minuts en programes de ràdio i televisió referint-se als milions d'euros opacs que ostenta el rei emèrit Joan Carles I. La seva fortuna secreta, sobrevinguda per ingressos monetaris al marge d'Hisenda o la venda d'alguns regals rebuts en visites protocol·làries a altres països han estat tema de conversa. El seu 'exili' a Abu Dhabi té molt a veure amb això.

Però Joan Carles no és l'únic membre de la família reial que hauria rebut diners no declarats al fisc. I no estem parlant en aquesta ocasió d'Iñaki Urdangarin i el que es va embutxacar en el cas Nóos. En aquest cas ens referim a la reina emèrita Sofia, que també tindria els seus comptes secrets.

La reina emèrita Sofia no estaria lliure de culpa

Ho va revelar Eduardo Inda a OKDiario. Segons el periodista, Sofia s'hauria beneficiat de la fortuna offshore de Joan Carles a través d'una fundació a Liechtenstein anomenada Endaxi, que està sota el control de la reina emèrita Sofia, la qual va rebre ingressos des de la Fundació Zagatka, que estava vinculada a l'emèrit.

Juan Carlos cadira rodes Sofia Twitter
Joan Carles cadira rodes i Sofia Twitter

Aquesta fundació va ser formada a Vaduz, la capital del principat, a nom d'Arturo Fasana, que va ser un dels testaferros del pare del rei Felip VI. Val a dir que l'advocat Dante Canónica, un altre testaferro de l'emèrit, també podria estar implicat en aquest assumpte.

La reina Sofia hauria rebut diners opacs provinents de Joan Carles 

Segons els informes, la Fundació Zagatka va realitzar transferències a Endaxi. Es van dur a terme des de Suïssa en moneda del país. "Des d'aquesta Fundació, la senyora Sofia ha rebut en els últims anys diners de Zagatka, el hòlding offshore del senyor Joan Carles", va explicar Inda a 'Al Rojo Vivo't. "Són transferències periòdiques des de 2003, quan es constitueix Zagatka i poc després Endaxi", va afegir. Un assumpte que explicaria el motiu de l'animadversió de la reina Letícia, incansable en la seva missió de netejar la imatge de la monarquia i preservar el futur regnat de la seva filla Leonor, cap a la reina emèrita Sofia.