La reina Sofia és una persona especial. Des que es va casar amb Juan Carlos i es va instal·lar a Zarzuela, la mare de Felip VI s'ha sentit molt sola. Per sort, sempre ha comptat amb l'inestimable suport d'Irene de Grècia. La seva germana va arribar a Madrid fa més de quatre dècades. Es va quedar sol uns dies, però finalment es va instal·lar. Se li va habilitar una zona només per a ella, on els vestidors de la piscina. Allà viu ara Sofia al costat d'ella.

Ambdues han estat molt unides des de petites. Comparteixen molts gustos i aficions. Són molt solidàries i participen de forma activa en projectes solidaris. Les dues són bastant espirituals. Són vegetarianes, practiquen meditació i creuen en les teràpies naturals. També se senten molt properes a l'esoterisme i el desconegut. Un interès que Irene de Grècia va mostrar de petita. "Mare, et conec molt abans que tu a mi, era a dalt amb el Nen Jesús, et vaig veure aquí a baix i li vaig dir: 'aquesta és la dona de la que vull néixer', li va dir amb 4 anys a la Reina Federica.

Benedicto i Sofía EFE
Benedicto i Sofía EFE

A la reina Sofia sempre li ha interessat el tema dels ovnis

Aquesta afició els ve inculcada per la reina Federica. La mare de Sofia i Irene va reconèixer aquesta afició en les seves memòries de 1971. Els pares de Sofia van prometre que quan un dels dos faltés parlarien des del més enllà. I així van fer durant tot el temps de vida de Federica. Quan Pablo va morir cada dia contactava amb ell durant una hora. A Federica no li importava parlar d'aquestes fantasies que a simple vista podrien ser d'una persona que no és gaire assenyada. Franco la va manar callar o perjudicaria la seva família.

Regna Sofía EFE
Regna Sofía EFE

A la reina Sofia el món de l'esotèric, qüestions com l'existència d'ovnis, la quiromància o l'ocultisme. L'emèrita té una gran relació amb J.J Benítez, expert en ufologia. Va ser ell qui li va regalar el 1980 una misteriosa pedra d'Ica, suposadament gravada amb missatges pels extraterrestres, que va col·locar a prop de la piscina i que encara es conserva.