Paloma Rocasolano solia instal·lar-se al Palau de la Zarzuela al seu antull, especialment quan Leonor i Sofia eren petites. Letizia va preferir confiar la cura de les nenes a la seva mare durant les seves absències per compromisos institucionals, ja que tenia una confiança més gran en ella. En aquell moment, el príncep Felip no va posar objeccions a les freqüents visites de la seva sogra ni que tingués una habitació de convidats a la casa. Sovint s'ha considerat el rei com a algú que segueix totes les indicacions de la seva esposa.

La matriarca dels Ortiz Rocasolano va romandre amb la família durant el confinament, però uns mesos després va conèixer Marcus Brandler i es va distanciar completament de la família reial. Encara que manté el contacte amb la seva filla i les seves netes, la seva relació amb Felipe ha canviat considerablement. La ruptura entre ells es va accentuar quan es va fer pública la suposada infidelitat de Letizia amb Jaime del Burgo.

Paloma Rocasolano, la reina Sofia i Letizia
Paloma Rocasolano, la reina Sofia i Letizia

Fa dos mesos, Jaime del Burgo va revelar que Letizia li havia estat infidel a Felipe durant diversos anys, fins i tot planejaven mudar-se als Estats Units per començar de nou. Tanmateix, la reina no volia deixar Leonor i Sofia, i segons les capitulacions matrimonials, les nenes havien de quedar-se amb el rei en la Zarzuela.

Paloma Rocasolano i Letizia comparteixen una gran confiança i complicitat. Seria incorrecte afirmar que la mare de la reina no sabia de les cites secretes de la seva filla amb Jaime del Burgo. L'àvia de Leonor i Sofia va encobrir la seva filla i també coneixia la infidelitat amb un altre home, una cosa que el rei considera una traïció.

Paloma sempre va estar disposada a protegir la seva filla i va veure amb bons ulls la participació de Telma Ortiz en la trama, acceptant ser la parella formal de l'advocat perquè Letizia pogués trobar-se amb Jaime sense aixecar sospites. Pilar Eyre, en el seu últim vídeo, confirma aquest acord de matrimoni de conveniència. S'espera que Jaime del Burgo reveli tots els detalls al seu pròxim llibre, que sortirà a la llum aquest mateix any.

La reina Sofia ha aconseguit el seu propòsit de llançar a Paloma Rocasolano de Zarzuela, Letizia perd poder

Actualment, la relació entre Felipe i Letizia és delicada i està marcada per constants desacords. Ambdós eviten trobar-se i, per sort, en aquesta ocasió, Leonor i Sofia no resideixen en la Zarzuela. Per afrontar la situació, busquen refugi en els seus compromisos institucionals i amistats, evitant compartir moments junts.

Letizia, Leonor i Paloma Rocasolano
Letizia, Leonor i Paloma Rocasolano

En l'actualitat, l'ambient en la Zarzuela és tens i els familiars prefereixen mantenir-se a distància, inclosa Paloma Rocasolano, qui ja no passa tant temps a casa de la seva filla a causa de la seva relació amb Marcus Brandler i a l'absència de les seves filles per visitar-la. Quan vol veure Letizia, opten per trobades privades fora de les instal·lacions. Colom, conscient de la tensió entre Felipe i la seva filla, evita interferir en la relació.

Malgrat la preocupació de Sofia pel sofriment del seu fill, troba cert alleujament en la situació, ja que ha aconseguit apartar Paloma Rocasolano, una de les seves principals adversàries, de la Zarzuela. La rivalitat existent entre la mare de Letizia i la reina Sofia sembla haver-se equilibrat, ja que Paloma ja no és benvinguda al palau.