La reina Letícia acaba de fer anys. L'asturiana està trista perquè és el primer aniversari que passarà sense una de les seves dues filles. Per primera vegada, la princesa Elionor no va ser en el sopar íntim de celebració que van tenir a Zarzuela la reina, el rei Felip i la filla petita, la infanta Sofia

Letícia es refugia precisament en la menor de les germanes per passar la pena. Van anar de compres, amb la nena gairebé d'incògnit i segur que van tenir un dia feliç en petit comité a l'hora de bufar les 49 espelmes del pastís.

familia reial sopant sopa tota la familia

Àpat en família que aquest any no s'ha pogut repetir per l'aniversari de la reina Letícia / Casa Reial

En principi, els plans de la monarca passaven per una celebració sense massa escarafalls, en algun dels molts menjadors que tenen a Zarzuela.

Qui sap si van menjar la poc apetitosa sopa de bledes que tant li agrada a la reina des que era petita, perquè tal i com va escriure el seu cosí David Rocasolano: "Para que no me desarraigara familiarmente, pasaba los fines de semana en lo que yo llamaba 'la cueva de las acelgas'. La casa de mis tíos Chus y Paloma (els pares de Letícia). Exagero solo un poco si afirmo que allí se desayunaba, se comía y se cenaba un plato de acelgas cada día"... 

leticia sopa

Letícia i l'obsessió per la sopa de bledes / Casa Reial

Desconeixem el menú que van tenir a Palau. Però segur, segur que on hagués volgut ser Letícia en una data tan assenyalada com el seu aniversari hagués estat a un dels seus racons preferits de Madrid, un local del centre de la capital espanyola, al barri de Malasaña, on hi va sovint amb les amigues íntimes. Unes escapades culinàries, per exemple, a La Gastro de Chema Soler, al carrer del Barco, on sens dubte, un dels plats estrella torna boja a la reina.

Perquè si hi ha una obsessió gastronòmica de la reina, bledes a banda, són les croquetes. En un dels petits salonets situats al fons del restaurant, un espai molt discret al costat de la cuina decorat amb mobles d'estil provençal, Letícia i les seves amigues, també amb Felip, ha anat sovint a degustar petites delicatessen arrebossades per fora i tovetes per dins que la fan salivar.

leticia cara sorpresa GTRES

La reina Letícia / GTRES

Les seves preferides? Les de carrabiner, les de sèpia i una variant que fa posar els ulls com a taronges així, de buenas a primeras, una combinació, a priori, sorprenent: croquetes de magdalena, servides amb fondue de xocolata... La reina segur que troba a faltar aquestes croquetes... Segur que no triga en fer una nova escapadeta cap allà.

---

Per si algú vol fer com la reina i tastar aquestes croquetes de magdalena, però no pot anar al local de Madrid on les fan, la revista ¡Hola! va publicar fa un temps la recepta. Prenguin nota:

-1 litre de nata; 1 kg de magdalenes; 300 g de sucre; 10 fulls de gelatina; crema de llimona; farina; 4 ous; galetes Maria.

-Elaboració: Posar a bullir la nata amb el sucre i les magdalenes sense deixar de remoure i aixafant les magdalenes amb les varetes. Una vegada hagi bullit, baixar el foc i seguir remenant uns 15 minuts. Triturar la massa amb l'ajuda d'una batedora fins que quedi ben fina. Introduir els fulls de gelatina (prèviament rehidratades amb aigua freda) i la cullerada de lemon curd. Passar a un motlle i refredar. Fer boles amb la massa i passar per farina, ou i la galeta Maria triturada. Fregir a 190ºC en oli de gira-sol. Servir acompanyades d'una fondue de xocolata en què banyar les croquetes abans de degustar-les.