Els dissabtes tenen un nom propi al diari ‘El Mundo’: Jaime Peñafiel. El cronista reial per excel·lència destapa cada setmana els intríngulis de la monarquia espanyola i explica coses que, sense la seva ploma afilada, probablement ningú no sabria. Com a la seva columna d’avui. El periodista revela com va ser la trobada entre Letícia i la resta de royals que dilluns es van trobar a Londres, quan Felip VI va ser nomenat nou cavaller de l’Orde de la Garrotera. I acaba fent un retrat terrible de la reina d’Espanya, que relaciona amb el suïcidi de la seva germana Érika.

felip elisabet II EFE

EFE

Paperot de Letícia al castell de Windsor. Peñafiel assegura que ningú no es va voler apropar a la reina consort espanyola. Màxima d’Holanda, que també hi era, va ignorar Letícia (mínima d’Espanya, diu) pel mal tracte que va rebre per part dels monarques espanyols quan fa poques setmanes va viatjar a la Feria de Abril de Sevilla: “No entendía que ni la telefoneara para desearle feliz estancia”, desvela el periodista. Kate Middleton, duquessa de Cambridge, tampoc no en va voler saber res: “Ignoró a Letizia lo que pudo”. I al final la reina d’Espanya només es va entendre amb la Camilla Parker-Bowles: “El haber sido las dos divorciadas debió unirlas”, diu.

leticia londres EFE

EFE

Però, per què la resta de monarquies europees no suporten Letícia? Jaime Peñafiel té la resposta: “Nuestra consorte real parece mirar a sus colegas por encima del hombro. Le sobra encorsamiento y le falta espontaneidad. Estos dos defectos la hacen distante y antipática”. La reina d’Espanya és altiva i arrogant i això no agrada a les famílies reials del continent.

leticia mirada gtres

GTRES

Una actitud de qui es creu superior que també ha tingut conseqüències sobre la seva pròpia família. Jaime Peñafiel assegura que Letícia és una “controladora”. I cita David Rocasolano, el cosí de la reina, per ensorrar-la definitivament: “nos impuso el virus del secretismo, instalándonos en la cultura del miedo. No nos permitía ni hablar”. L’obsessió malaltissa de Letícia per controlar-ho tot ha tingut conseqüències fatals pel seu entorn més immediat. El columnista explica la conversa entre Érika Ortiz i el seu cosí poc abans que ella es tragués la vida: “La situación se está yendo de madre. Me han dejado sola, David, me siento sola”. Segons el cosí, “había recibido algunas de las típicas llamadas histéricas y controladoras de Letizia. Y Érika no había sido capaz, como siempre, de mandarla a la mierda. La relación entre las hermanas estaba ya muy deteriorada”.

Erika ortiz, germana leticia GTRES

GTRES

Érika Ortiz va deixar òrfena la petita Carla Vigo. La neboda de Letícia és ara major d’edat i vol participar a ‘Supervivientes’ de Telecinco. Controladora com és la seva tieta, li permetrà participar al reality?