Ja sabem que l'armari de la reina Letícia és molt gran i hi ha espai per desenes i desenes de modelets. Sovint, peces i vestits de dissenyadors espanyols com Felipe Varela. Però per gran que sigui, alguna vegada li ha fet males passades. No fa gaire, va viure un moment tierra trágame com a Presidenta d'Honor del Consell del Reial Patronat, quan va presidir la reunió a Mèrida, Badajoz, i va lliurar els Premis Reina Letizia 2021. Allà, sorpresa, sorpresa, va topar-se de morros amb una de les premiades, Inma Vivas Tesón, que rebia una menció especial per la seva trajectòria professional en el treball de les persones amb discapacitat. I com anava la premiada?... amb un vestit idèntic al de la reina. L'asturiana, mira que té on triar i remenar, i va i va triar un vestit idèntic absolutament al d'una de les premiades. Es tractava d'un vestit de Mango bicolor, en blanc i negre, una peça que causa furor i que està disponible a l'abast de tothom per 49,99 euros. Com descrivien a Vanitatis, "De pronto se fija en que una de las mujeres que está sentada en el extremo de una de las bancadas también ha sucumbido al modelo de la firma catalana. Se miran y la Reina, encogiéndose de hombros y con una gran sonrisa, se lo toma con filosofía y parece pensar: “Son cosas que pasan”. 

letizia2
Letícia / @CasaReal
letizia vestida igual
Letícia, vestida idèntica a una guardonada / @CasaReal

El que va passar aleshores té a veure, única i exclusivament, amb l'atzar i les casualitats. Però no es pot dir el mateix amb una altra persona que ara sí, de manera gens indissimulada, sembla que és el mirall on es mira la reina espanyola. Una dona que sembla un referent per Letícia, si més no, estilísticament parlant. Una persona que no és la primera vegada, ni la segona, que veu com temps després de portar un modelet, l'asturiana li copia la idea. Parlem de Melania Trump. L'exprimera dama dels Estats Units i la reina espanyola han coincidit en una ocasió. Trobada el juny del 2018 a la Casa Blanca, on Letícia va triar un vestit fúcsia de Michael Kors que, qui s'havia posat ja abans? Bingo, Melania, un any enrere, però en blau. Hi ha més casualitats. Per exemple, tal i com destaquen a Vanitatis, un vestit negre amb estampat de flors de Dries Van Noten que totes dues tenen. 

letizia melania trump mismo vestido
Letícia i Melania Trump
letizia melania
Melania Trump i Letícia

I ja ho diu la dita, no hay dos sin tres. I Letícia ha tornat a imitar descaradament Melania Trump. Fixin-se en la dona de l'expresident nordamericà el mes de maig del 2019 en una visita d'Estat a Tòquio, quan en la cerimònia de benvinguda que van oferir l'emperador Naruhito i l'emperadriu Masako que van oferir en el seu honor, Melania es va posar aquesta peça de Carolina Herrera de màniga curta, blanc, amb estampat de flors, escot rodó tancat i llarg midi...

melania
Melania Trump / Efe

I ara, mirin com anava avui Letícia quan ha aparegut al costat de Felip en la recepció que els hi han fet a l'emir de Qatar i la seva dona, el xeic Tamim bin Hamad Al Thani i Jawaher bint Hamad bin Suhaim Al Thani... els hi sona?

reyes con emir qatar
Felip i Letícia, amb l'emir de Qatar i la seva dona, el xeic Tamim bin Hamad Al Thani i Jawaher bint Hamad bin Suhaim Al Thani / @CasaReal

Les flors són diferents, però no hi ha dubte que Letícia ha tornat a tirar de Melania pel seu outfit... Una vegada pot ser casualitat. Dues pot ser homenatge. Tres ja sembla una obsessió. Quina serà la quarta? Esperem que no acabi com la pel·lícula aquella de Mujer blanca soltera busca.