"Cuando al pobre perro le echaron de la casa, debió internarse en los montes que rodean La Zarzuela. Posiblemente, moriría de frío o atacado por los jabalies u otras alimañas". Són paraules de Jaime Peñafiel. Quan parla d'el pobre perro es refereix a 'Puskin', el gos de Felip. Quan parla d'alimañas no tenim clar que no es refereixi a Letícia. Perquè la dona del rei va fer fora de Zarzuela la bèstia preferida del monarca, i ves a saber si amb la decisió el va dur a una mort segura. Letícia detesta els animals, especialment els gossos, i ara hem assistit a una nova demostració.

leticia gosset  GTRES

Letícia (GTRES)

Aquesta foto que veuen és una rara avis. O en aquest cas, una rara canis. Perquè la reina fuig dels gossos amb la mateixa velocitat com fuig d'anar a prendre un te amb la seva sogra. Un odi visceral que topa amb l'amor que senten per aquests animals els membres de la seva família. Felip ja s'hi ha hagut de posar fulles i acostumar-s'hi. I ara, a les que els ha tocat estar d'amagat amb les seves mascotes és a les seves filles.

DL a01143643 001

Família reial espanyola, amb Carles i Diana d'Anglaterra (GTRES)

No ens enganyem: mai veurem Letícia com el príncep Carles ni Elionor com el príncep Enric. I això que potencialment, podríem veure una imatge com aquesta. Perquè de gos, n'hi ha. Però ben lluny i amagadet. A casa dels Borbó hi ha una gossa llaurador de color marró que es diu Sara. Va ser un regal dels reis a la princesa Elionor quan va fer la comunió. Però més aviat sembla que Leti no hi va tenir res a veure perquè no passa molt de temps amb la família. Explica Jaleos que "Sara convive más con el personal de la casa que con su dueña, aunque ella y su hermana la adoran, al igual que el Rey". Però les normes de Letícia, en aquest sentit, són molt estrictes: la mascota no pot entrar a casa. Prohibit. Tela. No hi ha cosa més bonica que un nen gaudint i jugant amb el seu gosset a l'habitació. I Letícia els hi ha tret a les filles aquesta possibilitat.

DL u083415 023

Elionor (GTRES)

Feta la llei, feta la trampa. Què fan les nenes? "Juegan mucho con ella en los enormes jardines de Zarzuela y no dudan en llevársela de paseo cada vez que salen a caminar con su padre por la sierra de Madrid". L'historial de lletjos de Letícia cap als animals és llarg. El més lamentable, fa quinze anys, quan, embarassada en un viatge a Eivissa, les autoritats li van fer un regal: un cadell que es deia 'Valent'. Davant càmeres, Letícia va acaronar el gosset. Després, Zarzuela va informar les autoritats balears que les gosseres de palau eren plenes i que li busquessin un altre propietari a l'animal. El mateix que va passar amb dos mastins que la província de Lleó va regalar als reis pel seu casament. A saber on paren.

Letícia amb gossos 2  GTRES

Felip i Letícia (GTRES)

Letícia no vol gossos a casa... Gossos de quatre potes, se sobreentén.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat