Duel d'estils i d'estilismes entre dues primeres dames, la monàrquica i la republicana. Letícia ho tenia clar: volia recuperar la corona de la més estilosa en comparació amb la dona del cap de l'Estat francès. Quan era princesa va competir amb Carla Bruni en una cèlebre sessió de fotos i va sortir derrotada. Brigitte Macron té 65 anys. Llueix esplèndida però Letícia, acabada de fer-ne 46, s'ha vestit com per una catifa vermella contraposada a la sobrietat d'ivori de la dona d'Emmanuelle Macron, i quan baixaven les escales del Grand Palais, on acabaven d'inaugurar l'exposició de Joan Miró, Letícia ha tingut el gest definitiu: ha agafat del bracet Brigitte per ajudar-la a no caure rodolant. La fotografia sembla d'una jove ajudant la seva sogra.

reina letizia macron efe

EFE

Les cròniques de Madrid lloen l'estil de la reina. Escriu el diari El Mundo "Por una vez iba muy bien peinada con un moño bajo y nada aparatoso y hay que decir a los cuatro vientos que estaba realmente espectacular. A su lado, Brigitte Macron palidecía algo y no solo por que su vestido fuese blanco y de una simplicidad total". El diari de dretes aprofita per carregar contra l'últim duel de "primeres dames" Melania Trump i Begoña Gómez, dona de Pedro Sánchez: "Letizia difumina el espectáculo poco afortunado de Begoña Gómez de Sánchez con aquella recreación de un modelo llevado supuestamente para epatar a Melania Trump que causo hilaridad en las redes"

leticia de gala a paris efe

pedro sánchez i begoña amb trump  EFE

EFE

L'operació "salvem Letícia" segueix el seu curs. La premsa la veu sempre guanyadora: "Madame Macron iba espléndida, juvenil y pimpante, pero hay que reconocer que doña Letizia, encaramada en sus altos talones de Nina Ricci, la eclipsó". L'escenari era immillorable, Joan Miró, el poder es respirava a l'ambient amb dos caps d'Estat dels més coneguts de la UE, i Letícia ha tret les seves millors armes: pentinada, calçada, vestida i pintada com una estrella. Si era o no adequat ho valorarà cadascú. 

reis i macrons a paris efe

EFE

El detall dels Macron agafats de la mà contrasta amb els reis, més tibats en públic. Brigitte va estar càlida agafant Letícia de la cintura, com amigues, i Letícia li va tornar la cortesia d'ajudar-la a baixar les escales. Com qui cedeix el seient a una senyora gran a l'autobús. Bona educació i subtil missatge subliminal. Letícia sempre guanya.