Els dissenyadors de moda del moment són catalans. De Tiana. I en poc temps han passat de ser dos joves empresaris a crear la seva pròpia marca de moda femenina. Una marca que entre els seus seguidors més cèlebres té a la reina Letícia, l'ex president Artur MasHelena Rakòsnik. Són els Sweet Matitos, que després de veure com la reina d'Espanya lluïa una de les seves peces en el seu viatge al Carib, ara han vist com la 080 Barcelona Fashion queia rendida als seus peus, amb el matrimoni Mas-Rakòsnik al capdavant.

sweet matitos

080 Barcelona Fashion

rakosnik i mas sweet matitos 2

D.P.

"Molt contents per la rebuda i l'èxit de la desfilada. Tant, no ens ho esperàvem. Han vingut compradors de tot el món, de més de 15 països diferents", diu cofoi Tito Maristany, una de les meitats del matrimoni sentimental i professional de Sweet Matitos, juntament amb Matías Jaramillo. La desfilada que han fet i que ha triomfat a la 080 Barcelona Fashion ha dut per nom "To catch La Riviera", inspirada en el glamour i el luxe de La Riviera francesa dels anys 50 i en honor a la cèlebre pel·lícula protagonitzada per Grace Kelly i Cary Gran, "Atrapa a un ladrón". "Hem buscat reflectir aquesta dona femenina i delicada, però que al mateix temps sap on trepitja i és ella la que controla la situació en tot moment".

 atrapa a un ladron

"Atrapa a un ladrón"

"Entre les celebrities catalanes hi ha moltes Grace Kellys, no n'hi ha una de sola. Totes són referents, totes les dones tenen aquest punt familiar, de seguretat. Una d'elles podria ser, justament, Helena Rakòsnik". I és que l'empresària i una de les persones que dedica més temps i recursos a entitats benèfiques, és una gran admiradora de la parella de dissenyadors i de la resta de dissenyadors del país com Sita Murt o Guillermina Baeza. "L'Helena ha vingut a totes les desfilades que hem fet, i sempre ens ha dit que li agrada molt, perquè considera que fem coses properes, que no fem un luxe distant que et faci arrufar el nas". I ahir no va faltar a la cita al costat del seu marit, que va dir que "si a la reina Letícia li agrada Sweet Matitos és una bona notícia per Sweet Matitos".

sweet matitos4

080 Barcelona Fashion

sweet matitos5

080 Barcelona Fashion

"La nostra roba la pot portar una reina d'Espanya o algú com l'Helena Rakòsnik o qualsevol dona del carrer que es vulgui sentir una mica reina, una mica especial". Després de lluir a Haití la faldilla Girasol skirt, que té un preu de 351€, a Sweet Matitos els consta que les propostes de la marca agraden molt als estilistes personals de la reina, i no es descarta que torni a dur roba seva en el futur, "sabem que li agrada molt, i esperem que torni a portar alguna de les nostres peces".

leticia faldilla indepe GTRES

GTRES

Sweet Matitos saben que agraden a una reina d'Espanya i algú independentista com l'Helena, "perquè els valors de la família, del respecte a la natura, als animals, són valors que comparteixen moltes dones. Ens passa igual amb les edats: nosaltres tenim clientes de 16 anys i clientes de 90 anys". Veurem quina és la nova peça que es posi la reina dels dissenyadors catalans.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat