Mentre els poders de l'estat fan mans i mànigues per mirar que la brossa de Joan Carles no esquitxi el seu fill Felip, continua el degoteig d'informacions sobre l'emèrit i la seva barra majúscula i de retruc, creix la indignació d'una societat que veu com el rei que anava per la vida vantant-se de campechano, en realitat era un ésser menyspreable que es farcia les butxaques d'un país que, precisament, no anava sobrat.

joan carles avio GTRES

GTRES

La darrera informació l'aporta El Confidencial. I ha generat una ira i una impotència considerables en els contribuents. Saben quanta pasta mensual va retirar Joan Carles del compte suís on suposadament va amagar els milions procedents de l'Aràbia Saudita? 125.000 euros al mes. Durant quatre anys (del 2008 al 2012). Peccata minuta. I saben a què destinava les molt habituals retirades de diners? A sufragar despeses no declarades de tota la família reial: "Los billetes eran usados por el conjunto de los miembros de Zarzuela para pagar regalos, viajes, consumiciones y otros caprichos”. Veure la paraula caprichos associada als Borbons genera frustració i impotència. I ràbia màxima.

Joan Carles Felip GTRES

GTRES

Explica el citat mitjà que entre els moviments dels comptes, a més de pagar els gestors amb nom de personatges de novel·la de Dan Brown, com ha definit molt bé Jordi Basté, Arturo Fasana i Dante Canonica, també s'observen diferents retirades de cash per "gastos personales que no fueron declarados a la Hacienda española”. Per no parlar d'un ingrés, una transferència del rei de Bahrein de prop d'1,4 milions. El Confidencial fa números i aporta un resultat: només l'any 2010, Juancar va retirar 1,5 milions d'euros “opacos, o lo que es igual, 125.000 euros en cash al mes, una cantidad similar a los 140.000 euros de dotación que tuvo asignados en los Presupuestos de 2010 para todo ese año”. VERGONYA. I un dubte: realment Felip es mamava el dit i no sabia res? Aquesta és la monarquia espanyola...