Aquestes són, probablement, les dates més doloroses per al rei emèrit Joan Carles. En quatre dies, dues efemèrides tràgiques: la mort del seu germà Alfonso, d’un tret al cap, i la del seu pare, el comte Joan de Borbó. Com a record dramàtic, la pèrdua del seu germà és, sens dubte, el pitjor que li ha passat mai a l’exmonarca.

Joan Carles I trist  GTRES

GTRES

Corria el mes de març de l’any 1956 quan la família Borbó va decidir viatjar fins a Estoril, a Portugal, per a gaudir de les vacances de la Setmana Santa. El dia 29 al vespre, Dijous Sant, Joan Carles estava fent pràctiques de tir a la sala de jocs de Villa Giralda, la residència dels reis d’Espanya prop de Lisboa. El futur rei disparava tranquil·lament, sense imaginar que el seu germà Alfonso, de només 14 anys, s’interposaria entre el revòlver i la diana i rebria un tret al cap. En un segon, Joan Carles va disparar i l’infant d’Espanya va caure mort a terra. Avui fa 63 anys d’aquell dia i el sentiment de culpa del rei emèrit l’ha perseguit per sempre.

juan carlos alfonso borbon gtres

GTRES

El cos d’Alfonso de Borbón reposa al cementiri de l’Escorial, a Madrid, a pocs quilòmetres de la residència oficial de Joan Carles, que cada 29 de març recorda que va disparar el seu germà i va acabar morint quan encara era un nen.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat