Que la monarquia espanyola, en general, mai ha donat exemple, més aviat el contrari, i que Joan Carles en particular és qui més ha demostrat tenir uns borbons que se'ls trepitja, ha quedat provat desenes de vegades els darrers temps. L'últim mes, però, encara s'han vist més les misèries. De Felip, aprofitant la crisi del coronavirus per sortir a fer-se la víctima i repudiant del seu pare, i també per trigar moltíssim en donar la cara i adreçar un missatge a la ciutadania. Una ciutadania que li reclama que els diners fraudulents a Suïssa es destinin a sanitat en aquesta crisi. Però Felip, tocant el violí.

Felip Joan Carles EFE

Efe

I misèries les de Joan Carles, amagant el cap com un estruç des que s'han sabut els seus escàndols en comptes suïssos. JC viu poruc la crisi pel coronavirus per ser pacient de risc. Però on estava l'emèrit just quan va esclatar la crisi sanitària? A lo suyo. De caça.

rey juan carlos caza efe

Efe

La setmana del 9 al 13 de març va ser de les més dures de la història recent espanyola. Amb la certesa que se'ns venia al damunt la pandèmia, amb Madrid que tancava escoles i amb molts treballadors a casa. El dia 14, estat d'alarma. I un dia després, Felip carregant contra el seu pare. Explica Vanitatis que curiosament, però, mentre tot el país estava neguitós per les informacions que arribaven, "Quien no estaba pendiente de la información fue el Rey emérito. ¿Dónde estaba Juan Carlos I?". Expliquen que abans de confinar-se a Zarzuela, "se desquitó. El viernes 13, acompañado por algunos familiares y amigos, se fue de caza a Aranjuez, disparando perdices y otras aves".

joan carles infanta elena gtres

GTRES

Era conscient de tot el que passava. Però ell, a la seva. Escopeta en mà, i anant de caça, Joan Carles va tenir la barra i la hipocresia de comentar als seus acompanyants de cacera aquell dia, que "los miembros de la familia del rey Felipe VI debían dar ejemplo esos días porque se iba a poner el foco sobre ellos. Y hasta les dijo que había pedido a su hija Elena, que le acompañaba en la jornada, que no saliera tanto como había estado haciendo esa semana, que no era bueno para la imagen de la Casa". Les aparences, com sempre. Però ell bé que anava caçant ocells. Vivieron felices y comieron perdices... Però com segueixin demostrant aquest poc tacte amb la societat, el final del conte pot canviar de cara als Borbons.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat