El rei Felip ja pot anar repassant (si és que encara no se la sap) 'El novio de la muerte', l'himne de la Legión que sona en moltes discoteques i festes de les joventuts més dretanoses del país. O fer-se un tatoo. Perquè el monarca ha estat triat el president d'honor de la comissió Centenario de la Legión Española. L'any vinent farà cent anys que Millán-Astray va crear aquestes forces especials i ja que estan d'enhorabona, han volgut atorgar-li al Borbó aquest simbòlic nomenament que segur que el fa sentir molt orgullós. La Legión té preparats una sèrie d'actes oficials al voltant d'aquesta efemèride i el cap de l'estat i de l'Exèrcit de Terra hi tindrà el seu paper.

felip legio

GTRES

12-O Hispanitat Espanyolisme unionisme bandera legionaris - Sergi Alcàzar

Sergi Alcázar

legionarios efe

Efe

De moment, Felip VI ja llueix a la portada de la revista oficial de la Legión (sí, sí, tenen una revista i tot). En la il·lustració es veu el rei portant el chapiri, la característica gorra de legionari. Només li falta una cabra al costat: "S.M. el Rey acepta la presidencia de honor del centenario. La Legión cumplirá 100 años desde que se creara y para ello ya está planificando una serie de actividades para conmemorar dicha fecha". La imatge, impactant, representa un fragment d'un quadre d'un pintor, Francisco Santana Carbonell, que des del 2016 presideix el menjador 'noble' de la Brigada de la Legió.

 

felip legionari

felip quadre

De moment, a Felip, per la seva condició, ja l'hem vist al natural en diferents actes castrenses vestit amb els uniformes de l'Exèrcit de Terra, el de l'Aire i el de l'Armada Espanyola. Segur que ara, si arriba el dia que vesteix com la Legión, a més d'un se li saltaran les llàgrimes. Santiago Abascal i Ortega Smith ja s'han demanat una cadira en primera fila.