La decisió feta pública aquest dilluns sobre el rei Felip i el fet que s'hagi aplicat un augment salarial d'un 1,5% dels pressupostos generals de l'Estat encara no ha apaivagat els ànims de molts ciutadans indignats, que titllaven la Casa Reial de "dropos i traficants". El monarca té el poder d'apujar-se el sou quan vol, i després de l'autoaugment, el sou li ha quedat en 242.769 euros bruts. Dividit en 12 pagues, 20.250 euros al mes. Una bona xifra, tenint en compte que ho té tot pagat. I tant o més escandalós és el que guanya el seu pare, el rei emèrit, per fer encara menys. Joan Carles rep 194.232 euros de Zarzuela. 

FELIP I JOAN CARLES EFE

Efe

Les atribucions monàrquiques, augment inclòs, en un moment on la Casa Reial està més en entredit que mai, han acabat d'indignar, especialment, si també tenim en compte que l'Audiència Nacional va arxivar les investigacions a Joan Carles tot i el que diu Corinna d'ell en converses amb Villarejo. Fins i tot, el CIS no fa cap pregunta a la ciutadania sobre el paper dels Borbons en la seva darrera enquesta d'opinió. Tant, que alguns periodistes es pregunten si la darrera acció del rei d'Espanya és una estupidesa o una provocació. El periodista David Bollero, al diari Público es respon a ell mateix: "¿Era realmente necesario subirse el sueldo? Claro que no lo era. El gesto de Felipe VI, o es una estupidez o es una provocación… o ambas".

felip vi efe

Efe

No es queden aquí els adjectius utilitzats en la descripció de la pujada de sou de Felip en una monarquia que, segons diu l'articulista, és una "institución obsoleta e inútil": "me parece un gesto mezquino por parte del Borbón. La guinda del pastel a tamaña desfachatez es que Juan Carlos I, sin oficio pero con beneficio, también tiene subida de sueldo. Viva la monarquía". La crònica posa el dit a la nafra indicant que a la ciutadania "se le está atragantando ya una Casa Real que nos sobra, que no queremos, que cual garrapata se atenaza a nuestra democracia y chupa todo cuanto puede".

felip i leticia saludant  GTRES

GTRES

Tot i la fe del periodista que estiguem assistint als darrers cops de cua d'una monarquia a Espanya, ell mateix avisa que "sus tentáculos están muy extendidos" i que si s'aconsegueix suprimir aquesta institució, serà "como cuando cesa ese ruido molesto de la campana extractora al que nos habíamos acostumbrado. Se acabaron sus provocaciones, sus estupideces y su impunidad". 'Obsolets, inútils, desvergonyits, mesquins, provocadors, estúpids, paparres, chupópteros, campanes extractores'... El número d'adjectius contraris a Felip ha crescut exponencialment a l'augment que ell mateix s'ha atribuït.