Albert II i Delphine Boël, junts al castell de Belvédère. La imatge és insòlita, i semblava impossible poques setmanes enrere. Però després que la justícia belga hagi dictaminat que són pare i filla, l’exrei dels belgues ha encaixat la sentència com ha pogut i ha acceptat per fi retrobar-se amb ella. Una reunió immortalitzada amb una fotografia que ha compartit la mateixa Casa Reial i que aquest dilluns és la notícia d’obertura de tots els mitjans del país.

Albert II i Paola Bèlgica amb Delphine Böel

Albert II i Delphine es troben al castell de Belvédère, després que la justícia belga hagi dictaminat que són pare i filla. També hi ha la reina Paola, la dona de l'exmonarca | Casa Reial de Bèlgica

A més d’Albert II i Delphine Boël, que ara ha adoptat el cognom Saxònia-Coburg Gotha, té el títol de princesa i rep el tractament d’Altesa Reial, hi ha la reina Paola. La dona de l’exmonarca és una de les grans damnificades de tot aquest affaire, ja que Delphine va néixer d’una relació extramatrimonial del seu marit, quan feia gairebé una dècada que eren casats i tenien tres fills en comú, l’actual rei Felip, i també Àstrid i Llorenç. Després d’anys d’enfrontaments legals, l’encontre es va produir diumenge, dia 25 d’octubre, a la residència d’Albert II i Paola. Amb la fotografia feta pública aquest dilluns hi ha un comunicat conjunt signat pels tres: “Un nou capítol s’ha obert, imprès d’emocions, apaivagament, comprensió i esperança. Ens vam trobar al castell de Balvédère. Una reunió durant la qual cadascú va poder compartir, amb tranquil·litat i empatia, els seus sentiments i la seva vida. Després dels escàndols, les ferides i el sofriment, arriba el temps del perdó, de la curació i de la reconciliació. Junts vam decidir emprendre aquest nou camí. Això requerirà paciència i esforç, però estem decidits. Aquest primer pas obre una via que ara depèn de nosaltres seguir pacíficament”.

Delphine Boel plora GTRES

Delphine Boël, en roda de premsa després de ser reconeguda filla d'Albert II | GTRES

La fotografia d’Albert II i Delphine arriba pocs dies més tard que el rei Felip en compartís una altra amb la seva germana al compte d’Instagram de la Casa Reial. “Ens hem trobat per primera vegada al palau de Laeken. Ha estat una trobada càlida. Una conversa llarga i rica que ens ha donat l’oportunitat de aprendre a conèixer-nos. Hem parlat de les nostres vides i els interessos compartits. Aquest lligam continuarà desenvolupant-se en un context familiar”, escrivien després de veure’s el passat 9 d’octubre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gezamenlijke boodschap van de Koning en Prinses Delphine: Op vrijdag 9 oktober hebben wij elkaar voor de eerste maal ontmoet in het Kasteel van Laken. Het was een warme ontmoeting. Dit uitgebreid en bijzonder gesprek gaf ons de gelegenheid om elkaar te leren kennen. We hebben gesproken over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen. Filip & Delphine ————— Message commun du Roi et de la Princesse Delphine : Ce vendredi 9 octobre, nous nous sommes rencontrés pour la première fois au Château de Laeken. Notre rencontre fut chaleureuse. Nous avons eu l’occasion d’apprendre à nous connaître lors d’un long et riche échange qui nous a permis de parler de nos vies respectives et de nos centres d’intérêt communs. Ce lien va désormais se développer dans un cadre familial. Philippe & Delphine ————— Joint communication of the King and Princess Delphine: On Friday 9 October, we met each other for the first time at the Castle of Laken. It was a warm encounter. This long and rich discussion gave us the opportunity to learn to know each other. We talked about our respective lives and areas of shared interest. This bond will further develop within the family setting. Philippe & Delphine 📷 Koninklijk Paleis / Palais Royal

Una publicación compartida de Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) el

Mentre la justícia belga certifica el parentiu entre el rei i la filla que no volia reconèixer, Albert Solà encara intenta que els tribunals espanyols actuïn també pel que fa les suposades proves d’ADN que confirmarien que és el primogènit de Joan Carles. Arribarà el dia que es facin una foto junts, ja no al palau de la Zarzuela, sinó a l’hotel luxós d’Abu Dhabi on s’allotja l’emèrit?