Zarzuela és plena de pongos. Per no parlar del pavelló de trofeus de caça que va manar construir el rei Joan Carles als terrenys de la Zarzuela i que ara estan pràcticament deixats de la mà de Déu. La llista d'objectes esperpèntics és llarga. Des d'alabardes bèl·liques fins a escultures absurdes. Capítol a banda mereixerien els regals i obsequis que reben els reis quan fan les seves visites oficials. Tot i que ja sabem que al rei, els regals que li agraden són els bitllets.

reu juan carlos regalo emir araba

Joan Carles (Efe)

Però probablement, cap dels obsequis que han rebut els Borbons sigui més lamentable que el que li va fer un antic amic seu i company de caceres. Explica la revista Vanity Fair que aquest honor li correspon a Lloyd Powers i la seva dona Reva, un matrimoni nordamericà de Denver. Anem a pams. Any 1968. Joan Carles i Powers, rifle en mano, se'n van a matar animals al riu Cubango d'Angola. Una escapada clandestina com les que ha fet tota la seva vida. Però llavors, encara eren lluny Corinna, Botswana, els elefants i el "Lo siento mucho. Me he equivocado. No volverá a ocurrir"

Elefant Joan Carles

Joan Carles de cacera

El Borbó tenia llavors 30 anys. Va abatre un hipopòtam amb la seva arma. A l'animal li van extreure els ullals, concretament, els canins inferiors, que el seu company de cacera es va endur a casa. Com van fer buenas migas, l'any següent, Joan Carles li va fer arribar al matrimoni nordamericà una felicitació nadalenca on hi sortia el seu fill Felip, de poc més d'un any, amb cara de pocs amics. Els Powers la van ampliar i van perpetrar un grotesc regal de tornada cap als reis espanyols. Un pongo esperpèntic format per la foto de l'actual rei, flanquejat pels dos ullals de l'hipopòtam. Una imatge que va immortalitzar un diari de Denver.

colmillos hipopotamo juan carlos

Matrimoni Powers (The Denver Post)

Si ja són una broma de mal gust els caps dels animals caçats i dissecats a les mansions de segons quins abjectes caçadors, imaginin si al combo li afegim la cara d'un nen, ni que sigui, del príncep Felip. Lluir orgullosos els ullals d'un animal abatut de manera miserable al costat de la foto d'un nen, és una imatge dantesca. Segur que al Borbó li va fer molta gràcia i ensenyava el regal a les seves amistats.

reu juan carlos joven caza

Joan Carles (TVE)

El citat portal es fa una sèrie de preguntes que pagaria la pena saber: "¿Estuvo expuesto en alguna de las mesas o estanterías de palacio? ¿Les mandarían los príncipes de España una carta de agradecimiento a Lloyd y Reva Powers?". I la més important: "¿Conservará 50 años después el rey emérito o el rey Felipe este regalo? Y si lo conservan, ¿dónde se encuentra?". No ens estranyaria gens que el tingui a la seva tauleta de nit d'Abu Dhabi... Com no sigui mirant aquest regal, no sembla que pugui tornar aviat a veure de prop ni al seu fill ni als animals en una cacera.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat