Demà farà una setmana de la coronació de Carles III d'Anglaterra. Dissabte passat ens vam divertir com vedells del que és la pompositat royal. Aquelarre d'aristòcrates a l'Abadia de Westminster per a presenciar una cosa única al món: la coronació d'un rei anglès 70 anys després que ho fes la seva predecessora, la seva mare Elisabet II. Carles i Camil·la Parker-Bowles, Their Majesties, es van posar la corona de manera oficial i van passar a ser els caps de la Commonwealth i de la Royal Family, la família reial més important i amb més història del món. Una cerimònia que va tenir, com totes les altres que fa un mil·lenni que se celebren al Regne Unit, un toc religiós. Molt molt religiós: va ser, de nou, l'arquebisbe de Canterbury el que va rubricar la coronació, posant-li la corona de Sant Eduard al cap gran de Carles III. Parlarem avui d'ell, de Justin Welby, l'arquebisbe de Canterbury.

Arquebisbe de Canterbury GTRES
Arquebisbe de Canterbury GTRES

I és que Justin Welby és avui notícia als tabloides anglesos. I no per un acte de caritat ni de bon esperit, sinó per una acció il·legal. I és que l'arquebisbe l'ha liat a la carretera: ha estat el diari Evening Standard el que ha revelat que Welby ha estat caçat per les càmeres de trànsit circulant "a més de 40 quilòmetres per hora" en una zona on la màxima posava 30. No, no era un dels radars d'Ada Colau que et pots trobar a qualsevol recòndita cantonada de Barcelona: era un dels que hi ha a prop de la seva prestigiosa residència al palau Lambeth. Foto, flaix: multa.

Arquebisbe de Canterbury i Isabel II
Arquebisbe de Canterbury i Elisabet II

Una multa que, segons s'ha sabut, pot arribar a ascendir fins als 600 euros. Sí, els radars d'allà són més cruels que els d'aquí. Ningú no s'escapa de les multes de trànsit, tampoc una de les màximes autoritats eclesiàstiques del país, segurament de les més importants. Porta al tron eclesiàstic de Canterbury just una dècada i aquesta és la primera multa que rep, així que Déu segur que el perdonarà. I més després de la seva confessió: i és que després d'aquesta fer-se pública, Welby la va confessar per videoconferència, per a així haver d'evitar la imatge d'aparèixer als jutjats.

Arquebisbe de Canterbury en el casament d'Harry i Meghan
Arquebisbe de Canterbury al casament de Harry i Meghan - GTRES

La vida íntima de l'arquebisbe

Al contrari del que pensen molts, l'arquebisbe de Canterbury no és un monjo que no pugui tenir relacions carnals. L'església catòlica practica el celibat, pel que no pots intimar ni -per descomptat- tenir fills amb ningú. L'anglicana no té res a veure amb això, així que Welby té dona... i fills. I no un o dos, sinó 6. En la seva vida, l'arquebisbe no ha perdut el temps i ha decidit ser un paràs al costat de Caroline Eaton. Ara, amb 67 anys, sembla que ja se li ha passat l'arròs i la seva missió és triple: servir a la seva família, continuar predicant la paraula del Senyor i ser el conseller espiritual més important del Rei Carles. Llarga vida a Welby.

Arquebisbe de Canterbury Wikipedia

Arquebisbe de Canterbury Wikipedia