L'enèsim vergonya provocada per la monarquia espanyola ha tingut lloc fa poques hores en la presa de possessió del nou president colombià, Gustavo Petro, a Bogotà. Allà, durant la cerimònia de transmissió del comandament presidencial, a la Plaça Bolívar, on Felip ha ocupat el seu lloc per la cerimònia, amb la resta d'autoritats, el nou president electe ha demanat que portessin l'espasa de Bolívar, de gran càrrega simbòlica, ja que es tracta de l'espasa de l'heroi independentista Simón Bolívar. Robada el 1974 per la guerrilla de l'M-19, de la qual Petro en va formar part, l'espasa va ser tornada el 1991 després del desarmament d'aquesta organització. I Felip què ha fet? Quedar-se assegut. L'única autoritat que ho ha fet. Pels seus borbonsPorque yo lo valgo. Perquè no és un símbol oficial, diuen els monàrquics. Demà m'afaitaràs. Carles Puigdemont ho ha resumit a la perfecció: "La monarquia restaurada per Franco es fa fotos amb els diputats del partit feixista V0X però no s’alça davant d’un símbol en el qual es reconeixen els pobles alliberats de la tirania espanyola".

El lamentable i ignominiós gest del rei espanyol ha generat moltíssims comentaris, la majoria, exceptuant els palmeros habituals, destrossant el Borbó. Una nova mostra de poca vergonya per part de la monarquia espanyola, que no para de guanyar punts perquè siguin cada cop més odiats no només a Espanya, sinó també en molts països de Sud-amèrica. I què faran a Zarzuela? Primer, mutis por el foro. Després, probablement, com han fet sempre, desviar l'atenció, posar el focus en l'altre punta del món, fer passar bou per bèstia grossa. En definitiva, creure que els ciutadans som imbècils i ens llepem el dit.

Letícia al rescat

Probablement optin per recórrer a la salvadora Letícia, que té molta millor imatge que el seu marit, i li facin fer algun paperot per rebaixar la mala imatge de Felip. Com? Qui si no, la gran Pilar Eyre, ha vaticinat el que segur que han pensat als despatxos de Palau, conscients que cal "contrarestar" l'esperpèntica actitud de Felip: "¿Con qué va a contrarrestar Letizia lo de Felipe en Colombia para equilibrar la balanza? Yo apuesto a que ella y las niñas aparecerán con blusas con bordados indígenas. (Dirán que se las ha traído el padre de regalo)". La xarxa s'hi ha abonat:

Amb què ens sorprendrà Casa Real? Estarem atents.