La Fundación Institucional Española fa un temps (38 edicions ja) que organitza un concurs a més glòria del rei Felip. Amb l'objectiu d'apropar la figura del monarca i la corona als escolars, fa uns anys que rutlla un concurs que si es fes en sentit contrari, i a Catalunya, estaria tothom als tribunals per adoctrinament. "¿Qué es un Rey para ti?", du per títol aquesta mena de concurs de manualitats on hi participen alumnes procedents de més de 1.000 centres de tota Espanya. Però ben bé podria dir-se "¿Qué es EL REY para ti?". El matís està en l'article. Perquè tot i que Zarzuela pregunta als menors què significa que hi hagi un rei, els artistes improvisats se centren gairebé de manera exclusiva en fer un treball manual amb la cara del rei Felip. 

que es para tí un rey joan carles i nens

@CasaReal

No és culpa seva. Probablement els mestres de les seves escoles els haurien d'haver guiat per tal que analitzessin, segons el seu aprenentatge i pròpies conclusions, què significa que hi hagi països que encara avui en dia tenen rei i si és una figura adequada pel segle XXI. Però no ha passat, i el concurs s'ha omplert d'homenatges en tres dimensions cap al Borbó. Gravats, relleus, dibuixos i peces de tota mena amb protagonisme absolut de Felip, entre els treballs guardonats corresponents al curs escolar 2018-2019:

que es para tí un rey7

que es para tí un rey8

que es para tí un rey3

que es para tí un rey2

que es para tí un rey

Fins i tot, santa innocència, hi ha qui situa la monarquia espanyola a l'espai exterior.

que es para tí un rey4

Bany de multituds del monarca entre els més menuts. Però algun dia fora bo que aquest concurs no es limités a estudiants menors d'edat. Algun dia estaria bé que li preguntessin a gent adulta. Però segur que les respostes no vindrien en forma d'amables manualitats amb la cara de Felip. O sí, però utilitzant d'altres materials en lloc de ceres i llapissos de colors. De moment, qui s'ha pronunciat amb un comentari hilarant i rotund ha estat Antonio Baños. La setmana passada ell va ser l'autor del tuit més demolidor sobre els 100 milions a Suïssa del rey campechano. I ara, la finezza ha continuat:

Als nens premiats els han donat un diploma. A Corinna, el seu premi va ser molt més sucós i en metàl·lic.