Matí de divendres molt patri el que s'ha viscut als carrers de Madrid. El rei Felip vivia el seu gran dia de la Hispanitat i era rebut en loor de multitudes pels ciutadans del seu país, mentre es feia un tip de saludar autoritats que volien sortir a la foto del besamans borbònic i mentre contemplava com anaven desfilant els vehicles i els membres dels cossos militars del país.

felip rivera besamanos efe

Efe

felip sanchez hispanitat efe

Efe

felip saluda hispanitat efe

Efe

Una cerimònia transmesa per TVE (qui, per cert, ha rebut crítiques, ja que alguns espectadors s'han queixat que la cadena hagi retirat la bandera espanyola del canal Clan TV). El monarca, vestit amb les seves millors gales militars, ha assistit acompanyat de la seva família, una reina Letícia que ha optat per un conjunt en un to cru, i les seves dues filles, una infanta Sofia que anava amb un abric blau cel i la princesa Elionor, que vestida de vermell, i lluint el Toisó d'Or que li va llegar el seu pare, s'ha situat des de bon començament a la dreta del Rei, amb qui ha anat comentant la jugada durant tot el matí.

familia reial hispanitat efe

Efe

Un dels moments més "emocionants" pels que, sorprenentment, s'emocionen veient desfilar tancs, camions i gent vestida de militar, és, sens dubte, el moment en què tots els presents en la cerimònia donen el do de pit i entonen a ple pulmó "La muerte no es el final". Una cançó cristiana composada per un sacerdot espanyol que l'any 1981 va ser triada de facto per ser una mena d'himne de les Forces Armades, un tema dedicat a honrar els caiguts dels cossos militars espanyols en qualsevol acte de servei. "Cuando la pena nos alcanza por un hermano perdido, cuando el adiós dolorido busca en la Fe su esperanza", cantava de manera sentida el cap de l'Estat, acompanyat d'altres autoritats com la ministra de Defensa, Margarita Robles.

rei cantant

TVE

Darrerament s'ha estat parlant d'una qüestió marcial, saber què passarà amb Elionor si en un futur llunyà es converteix en Reina d'Espanya, un paper per al qual s'està preparant des que va néixer. Entre d'altres funcions, una que hauria d'escometre és rebre formació militar, un gest lògic, ja que el rei és el capità general de les forces armades, la màxima autoritat. De no canviar-se la legislació, ella també ocuparia aquest alt càrrec en heretar la corona. I és per això que molts es pregunten si la veurem vestida de militar. El cas és que durant l'himne de les Forces Armades, Elionor ha deixat sol el seu pare a la llotja, i no ha obert la boca mentre els més enfervorits cantaven la cançó:

rei cantant2

TVE

De fet, tampoc Letícia se la sabia... Potser és que no anaven vestides per a l'ocasió per acabar d'imbuir-se de l'esperit militar que destil·lava tot l'acte...