En teoria, la princesa Elionor serà algun dia reina d'Espanya, tot i que Jaime Peñafiel no ho veu tan clar. Està predestinada, com a filla gran de Felip, a heretar el tron dels Borbons. Algun dia volarà sola, seguint, això sí, les directrius de la reina Letícia, que controla fins el més mínim detall tot el que té a veure amb la imatge que projecten les seves filles. No cal recordar què va passar a Palma quan la seva sogra va gosar besar-li el front. De moment, Elionor, als seus 13 anys, sembla més petita del que marca el seu DNI. Els vestidets que li posa la mare probablement no ajudin. Tampoc les sabatetes de la señorita Pepis que calça. Escasses són les ocasions en que té una imatge més pròpia d'una adolescent, com quan recentment va anar de botigues amb la seva àvia i els cabells recollits.

elionor GTRES

GTRES

El seu posat davant les càmeres tampoc rema a favor de vent. I ara, els que s'han fixat en l'excessiva dependència dels pares que manifesta la princesa en tots els actes públics en els que participa és la premsa alemanya, que s'ha detingut a analitzar el posado estiuenc de Marivent sense estalviar comentaris burlescs cap a la filla gran dels reis, a qui veuen excessivament encotillada. La revista Bunte ha estat la més sagnant de totes a l'hora de criticar Elionor i la sobreprotecció en la que sembla viure permanentment. Els ha cridat l'atenció comprovar que la nena viu en una bombolla on tot el que diu i fa sembla necessitar del beneplàcit dels seus progenitors. "Elionor d'Espanya: papa, queda't amb mi! Insegura", titulen.

bunte elionor

Bunte

La comparen amb la seva germana i surt mal parada. "Elionor i Sofia van intercanviar mirades i somriures amb els seus pares durant tot el posado. La princesa semblava una mica insegura, sempre buscant la mà de Felip. La seva germana va adoptar un enfocament més relaxat i va somriure amb confiança a les càmeres".

posado

GTRES

Sofia avançant per la dreta Elionor en matèria de seguretat en si mateixa. N'hi ha més. Recorden que durant la seva primera aparició pública al Nàutic de Palma, "la jove va estar envoltada pel braç de la seva mare gairebé en tot moment". I a Pollença, "no va deixar anar la mà de l'àvia". A Alemanya se sorprenen que amb els anys que té, hagi d'anar de la mà d'algú constantment. La revista Lecturas aporta un possible motiu: "Según fuentes cercanas a palacio, Leonor es una joven muy tímida y no está cómoda con la exposición a las cámaras. Sin duda, algo que tendrá que trabajar ya que a diferencia de la infanta Sofía, el futuro que le espera es de exposición pública total".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat