Mentre alguns monarques es dediquen a caçar elefants –i fins i tot es trenquen el maluc en aquests viatges a l'Àfrica–, altres membres de la reialesa surten en defensa d'aquests animals. És el cas del príncep Guillem, que va sortir ahir a Londres a exigir que "s'aturi el comerç del marfil" perquè "és un símbol de destrucció i no de luxe". 

I és que quan ell va néixer, l'any 1982, hi havia aproximadament un milió d'elefants a l'Àfrica, mentre que l'any passat, quan va néixer la seva filla, se'n van comptabilitzar uns 3.500.

El príncep Guillem s'ha lamentat en aquest sentit que quan la seva filla Charlotte tingui 25 anys, els elefants podrien haver-se extingit. En la mateixa línia, també ha denunciat que cada dia es cacen uns tres rinoceronts només "per utilitzar la seva banya com a una droga".

Contra la població

I no només això. El príncep ha volgut deixar clar que les caceres d'aquests animals no només els perjudiquen a ells, sinó també a la població africana perquè "les seves famílies són les més vulnerables" i pateixen quan veuen que setmana rere setmana es van carregant els animals de la seva terra.

Per tot plegat ha fet una crida als governs per demanar-los que aturin aquestes matances injustificades i ha recordat que, de moment, la iniciativa sobre la protecció dels elefants ja té 14 països adherits. En aquest sentit ha fet una menció especial a la Xina i els Estats Units per "haver estat els primers a anunciar la prohibició del comerç de marfil".

Marcar la diferència

Aquest avís del príncep Guillem arriba quatre anys més tard que el llavors rei d'Espanya Joan Carles I fos operat per haver-se trencat el maluc mentre caçava elefants acompanyat de la seva amiga íntima Corinna.

Arran d'això, Joan Carles va haver de demanar "perdó", primer per haver-se permès un viatge d'aquestes característiques en plena crisi estatal i, segons, per haver-se'n anat a caçar elefants. Ara bé. Aquesta no era la primera vegada que el llavors Rei havia anat de cacera, però sí la primera que la ciutadania se n'assabentava.